Νέα Υόρκη: Μυστήριο με άνδρα που αγόρασε 250 αεροπορικά εισιτήρια για εφέδρους που θα πήγαιναν στο Ισραήλ

Πριν από δύο ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι καλεί στα όπλα 300.000 εφέδρους. Ο εθνικός αερομεταφορέας του Ισραήλ El Al θα αυξήσει τα δρομολόγιά του για να μεταφέρει εφέδρους πίσω στο Ισραήλ, ώστε να βοηθήσει στη μεγαλύτερη επιστράτευση στην ιστορία της χώρας, μετά την επίθεση των μαχητών της Χαμάς το Σαββατοκύριακο.

Την ίδια ώρα ένας άγνωστος άνδρας φέρεται να αγόρασε τη Δευτέρα, στο αεροδρόμιο JFK, 250 αεροπορικά εισιτήρια για εφέδρους που θα επέστρεφαν στο Ισραήλ, έπειτα από το κάλεσμα του Ισραηλινού Στρατού.

Ο άνδρας, εβραϊκής καταγωγής, στάθηκε κοντά στο γκισέ εισιτηρίων της El Al και αγόρασε αθόρυβα εισιτήρια για όσους του έδειχναν την κλήση που είχαν λάβει από τον IDF, όπως ανέφερε ο Avi Meyer, αρχισυντάκτης της Jerusalem Post, σε ανάρτηση στο X, πρώην Twitter.

Συνολικά, ο άνδρας αγόρασε 250 εισιτήρια με προορισμό το Ισραήλ, σύμφωνα με ένα μέλος του πληρώματος της El Al, ανέφερε ο Meyer.

Η εκπρόσωπος της El Al, Ofri Rimoni είπε ότι υπήρξε μια «έκρηξη» υποστήριξης προς τους εφέδρους και, αφού άκουσε τι είχε συμβεί, επικοινώνησε με τους υπαλλήλους της εταιρείας και του αεροδρομίου για να ρωτήσει τι συνέβη.

Ένας άνδρας (Χαρέντι Εβραίος) προφανώς μπήκε και πλήρωσε για να αποσταλεί ο στρατιωτικός εξοπλισμός των εφέδρων με cargo, είπε η  Rimoni στην The Post.

Αργότερα ένας άλλος άνδρας με πιστωτικές κάρτες, ο οποίος φαινόταν ότι ήταν με κάποια αμερικανική οργάνωση, αγόρασε διάφορα αεροπορικά εισιτήρια για εφέδρους που έπρεπε να πάνε στο Ισραήλ — αν και δεν είναι σαφές πόσα εισιτήρια αγόρασε.

Η αεροπορική εταιρεία αρνήθηκε ότι ο άνδρας πλήρωσε 500.000 δολάρια, όπως ισχυρίστηκαν ορισμένοι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Rimoni τόνισε ότι η αεροπορική εταιρεία δεν είναι νομικά εξουσιοδοτημένη να δέχεται δωρεές για λογαριασμό των εφέδρων, αλλά είπε ότι «υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έρχονται στο JFK στα γκισέ μας και ζητούν να αγοράσουν εισιτήρια για στρατιώτες».

Ήταν «όμορφο» να βλέπεις Αμερικανούς να εμφανίζονται στο αεροδρόμιο για να βοηθήσουν στην αγορά εισιτηρίων, πρόσθεσε.

Ενώ οι περισσότερες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν πτήσεις προς το Ισραήλ από τότε που ξέσπασαν θανατηφόρες μάχες με τη Χαμάς αυτό το Σαββατοκύριακο, η El Al και άλλες αεροπορικές εταιρείες με έδρα το Ισραήλ πρόσθεσαν πτήσεις για να προσελκύσουν εφέδρους στο Ισραήλ.

Η El Al ανέφερε στο Reuters την Τρίτη ότι, ενώ δεν προσφέρει δωρεάν πτήσεις για εφέδρους, ωστόσο εργάζεται για να διατηρήσει τις τιμές προσιτές για όσους επιστρέφουν στο Ισραήλ για να υπερασπιστούν την χώρα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ