Νέα Υόρκη: Χάος για… παιχνιδοκονσόλες έπειτα από πρόσκληση influencer – Ποιος είναι ο Kai Cenat;

Ο αστέρας του Twitch και influencer Kai Cenat – ο οποίος διαθέτει 20 εκατομμύρια συνδρομητές στην πλατφόρμα – έκανε ένα live την Παρασκευή το απόγευμα (4/8), ενθαρρύνοντας τους ακόλουθούς του να συγκεντρωθούν στο Union Square Park της Νέας Υόρκης, υποσχόμενος να χαρίσει παιχνιδοκονσόλες και άλλα gaming αξεσουάρ.

Σύμφωνα με την New York Post αυτό που ακολούθησε περιεγράφηκε ως «πλήρης ταραχή» καθώς υπολογίζεται ότι 2.000 έφηβοι και νεαροί ενήλικες κατέβηκαν στο πάρκο, προκαλώντας εκτεταμένο όλεθρο, με αποτέλεσμα την μαζική κινητοποίηση της αστυνομίας που οδήγησε σε περισσότερες από δώδεκα συλλήψεις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kai Cenat (@kaicenat)

Πολλοί από το πλήθος που ήταν εκτός ελέγχου πέταξαν μπουκάλια, πήδηξαν πάνω σε οχήματα και χλεύαζαν τους αστυνομικούς. Εξήντα πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων ο Cenat και 30 ανήλικοι συνελήφθησαν, είπε η αστυνομία.

Μόλις έφθασε στο σημείο, ο Cenat έκανε live περίπου μία ώρα στο Twitch, την ώρα που το πλήθος βρισκόταν σε παροξυσμό, μέχρι να διακοπεί η σύνδεση. Όταν τα επεισόδια κάπως καταλάγιασαν, ο Cenat τέθηκε υπό κράτηση σε μια περιφέρεια του Midtown, όπου του απαγγέλθηκαν δύο κατηγορίες, για υποκίνηση ταραχών και παράνομη συγκέντρωση, σε σχέση με το πανδαιμόνιο, είπαν οι αρχές.

Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ο σταρ των social media βρίσκετε στο επίκεντρο κατά τη διάρκεια του σύντομου χρόνου του στο προσκήνιο.

Ποιος είναι ο Kai Cenat;

Ο Cenat είναι ένας 21χρονος αστέρας του Twitch και YouTube ράπερ από το Μπρόνξ. Αν και δημιουργεί βίντεο στο YouTube από το 2018, η φήμη του Cenat στα social media δεν απογειώθηκε παρά μόνο όταν κυκλοφόρησε το προφίλ του στο Twitch το 2021. Αρχικά χρησιμοποίησε την πλατφόρμα για κάνει ζωντανή μετάδοση την ώρα που παίζει βιντεοπαιχνίδια, αλλά και για συνομιλεί με θαυμαστές, οι οποίοι πληρώνουν μεταξύ 5 και 25 $ για να δουν το περιεχόμενό του.

Τον Φεβρουάριο του 2023, ο Cenat έσπασε το ρεκόρ για τις περισσότερες συνδρομές στο Twitch αφού ξεπέρασε τις 300.000, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο streamer κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ κατά τη διάρκεια μιας μηνιαίας συνδρομητικής διαδρομής, όπου κατέγραφε συνεχώς τον εαυτό του, ακόμα και όταν κοιμόταν. Τιμήθηκε επίσης ως “Streamer της Χρονιάς” κατά τη διάρκεια των 12ων “Streamy Awards” τον Δεκέμβριο του 2022. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι κάποτε έζησε σε ένα καταφύγιο της Τζόρτζια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kai Cenat (@kaicenat)

Νωρίτερα φέτος, ο influencer δώρισε 10.000 δολάρια σε έναν 13χρονο θαυμαστή του που έπασχε από μια σπάνια καρδιακή πάθηση, σύμφωνα με το Essentially Sports. Παρά την επιτυχία του στην πλατφόρμα, ο Cenat έχει αποκλειστεί από το Twitch πέντε φορές.

Πριν λίγους μήνες είχε αποκλειστεί επειδή λιποθύμησε κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής μετάδοσής του μετά την κατάποση φαγώσιμης μαριχουάνας, την οποία έτρωγε επίσης ενώ ήταν μπροστά στην κάμερα.

Η κατηγορία για βιασμό

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, η χρήστης του TikTok Jov Pena ισχυρίστηκε στο Twitter ότι βιάστηκε βίαια από έναν από τους φίλους του Cenat κατά τη διάρκεια ενός πρωτοχρονιάτικου πάρτι που διοργάνωσε ο streamer μέσα στο σπίτι του. Ισχυρίστηκε ότι ο Cenat τη συμβούλεψε να κοιμηθεί σε ένα ξενώνα στον επάνω όροφο όταν προσπάθησε να πάει σπίτι της μετά από μια νύχτα με πολύ ποτό.

Αφού η Pena εκμυστηρεύτηκε στον Cenat ότι ο φίλος του, Djigui Seck, φέρεται να της επιτέθηκε, ισχυρίζεται ότι ο Cenat απέφυγε τα μηνύματά της, δεν βοήθησε στην αναγνώριση του φερόμενου ως δράστη και δεν θα συνεργαζόταν με την αστυνομία. Ο Cenat απάντησε δημόσια στο Twitch, δηλώνοντας ότι δεν συγχωρεί τη σεξουαλική επίθεση και ότι συμβουλεύτηκε τόσο την αστυνομία όσο και τη νομική του ομάδα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kai Cenat (@kaicenat)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ