Nέα Υόρκη: Άνδρας εκτέλεσε εν ψυχρώ τον γείτονά του και τον θετό γιο του γιατί έκαναν θόρυβο – Σκληρές εικόνες

Σε ένα συγκλονιστικό βίντεο απαθανατίζεται η τραγική στιγμή όπου ένας άνδρας στη Νέα Υόρκη εκτελεί εν ψυχρώ έναν γείτονά του και τον θετό γιο του κατά τη διάρκεια λογομαχίας  το βράδυ της Κυριακής (29/10).

Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσίευσε η nypost.com ο δράστης, ντυμένος στα μαύρα, βαδίζει θυμωμένος έξω από το διαμέρισμα των γειτόνων του, στον 4o όροφο μίας πολυκατοικίας επί της λεωφόρου Brooklyn. Μια γυναίκα βγαίνει από το διαμέρισμα και ανταλλάσσει λόγια με τον γείτονα, ο οποίος αναγνωρίστηκε από την αστυνομία ως Jason Pass, 47 ετών. Λίγη ώρα αργότερα, η γυναίκα συνοδεύεται από τον γιο της, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τους αστυνομικούς ως ο 27χρονος Chinwai Mode. Το βίντεο δεν έχει ήχο, επομένως είναι άγνωστο τι ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της λογομαχίας.

Λίγες στιγμές αργότερα, ο πατριός του Mode, ο 47χρονος οδηγός σχολικού λεωφορείου, Bladimy Mathurin, βγαίνει από το διαμέρισμα κρατώντας ένα ψαλίδι και αντιμετωπίζει θυμωμένος τον γείτονα. Η γυναίκα του προσπαθεί να τον τραβήξει και να επιστρέψουν στο διαμέρισμά τους, αλλά εκείνος την σπρώχνει προς τα πίσω. Εκείνη τη στιγμή, η λεκτική διαμάχη παίρνει μια οδυνηρή τροπή όταν ο μαυροφορεμένος γείτονας βγάζει ένα πιστόλι και στοχεύει τον Mathurin.

 

Ο Mathurin βλέπει το όπλο, γυρίζει και αρχίζει να περπατά προς το διαμέρισμά του. Σε αυτό το σημείο ο γείτονας ανοίγει πυρ και χτυπά τον Mathurin, ο οποίος πέφτει στο πάτωμα. Ο Μode, ο οποίος ήταν επίσης στο διάδρομο, προσπαθεί να ξεφύγει από τον ένοπλο, αλλά ο γείτονας πυροβολεί πολλές φορές εναντίον του, ακόμα και αφού ο νεαρός είχε καταρρεύσει σε μια λίμνη από το ίδιο του το αίμα δίπλα σε μια σκάλα.

Στη συνέχεια, ο ύποπτος επιστρέφει στο Mathurin, ο οποίος είναι ακόμα ζωντανός και αγωνίζεται να σηκωθεί, και τον εκτελεί στο κατώφλι του. Όπως ενημερώνει στο δημοσίευμά της η nypost.com, μέρος του βίντεο έχει διαγραφεί λόγω των σκληρών εικόνων που εμπεριέχει. Έχοντας σκοτώσει τους δύο άντρες, ο ένοπλος παρατηρεί ήρεμα τη φρικιαστική σκηνή πριν μπει σε ένα ασανσέρ, με το οποίο κατεβαίνει στο δρόμο και τρέπεται σε φυγή.

Πυροβολισμός γείτονα στη Νέα Υόρκη - New York Post

 

Οι διασώστες που κλήθηκαν στην πολυκατοικία βρήκαν τον Mathurin και τον Mode νεκρούς από πολλαπλά τραύματα από πυροβολισμούς στο κεφάλι και τον κορμό.

Ο επικεφαλής των ντετέκτιβ του NYPD, Joseph Kenny, δήλωσε την Τρίτη ότι υπήρξαν έξι προηγούμενες κλήσεις στο 311 για καταγγελίες θορύβου από το διαμέρισμα του φερόμενου ως δράστη. Ο Kenny είπε ότι ο Pass είχε συλληφθεί το 1992 για ληστεία.

Το βράδυ της Κυριακής, ο δράστης άρχισε να χτυπά στο ταβάνι του λόγω των δυνατών ήχων που υποτίθεται ότι έβγαιναν από το διαμέρισμα του Μathurin. Λίγο αργότερα, ο δράστης όρμησε στον επάνω όροφο και άρχισε να κλωτσά την εξώπορτα της οικογένειας, σύμφωνα με τη σύζυγο του Mathurin, Delille. Όπως φαίνεται στο βίντεο Μathurin μάλωνε με τον γείτονα και φαινομενικά τον απείλησε με ένα ψαλίδι, πριν ο δράστης ανοίξει πυρ.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ