Γιατί είστε ακόμα single; Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα των ραντεβού

Μερικές φορές το ραντεβού μπορεί να είναι μία απόλυτα διασκεδαστική εμπειρία και το να απολαύσετε τη συγκίνηση της συνάντησης με ένα πιθανό σωστό σύντροφο μπορεί να είναι συναρπαστικό και δυναμωτικό.

Άλλες φορές, η διαδικασία του ραντεβού μπορεί να μετατραπεί σε αγγαρεία και να σας αποθαρρύνει από την αναζήτηση του κατάλληλου συντρόφου. Αφού συναντήσατε τόσους πολλούς ανθρώπους, δεν έπρεπε να είχατε κάνει κλικ με κάποιον μέχρι τώρα; Πώς γίνεται οι σχέσεις σας να μην διαρκούν (ή χειρότερα, ακόμα και να μην ξεκινάνε);

Όπως αναφέρει το yourtango.com, σύμφωνα με τους Josie Brown και Martin Brown, συγγραφείς του «The Complete Idiot’s Guide To Finding Mr. Right», μπορεί να σαμποτάρετε την προσπάθειά σας να βρείτε την αγάπη χωρίς να το γνωρίζετε. Στο βιβλίο τους, οι Μπράουν και Μπράουν περιγράφουν 7 τρόπους με τους οποίους μπορεί να εμποδίζετε την ευτυχία σας.

Εάν «βρείτε» τον εαυτό σας κάπου στην παρακάτω λίστα, ψάξτε λίγο μέσα σας, ώστε να μπορέσετε να «σπάσετε» τον κύκλο των αποτυχημένων ραντεβού και να επιστρέψετε στο σωστό μονοπάτι για να βρείτε τον «Έναν».

Αυτά είναι τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα του dating:

1. Υπερηφάνεια

Είστε πολύ καλή για αυτόν. Αν μεγαλώσατε με την ιδέα πως είστε η μικρή πριγκίπισσα της μαμάς ή του μπαμπά, μπορεί να πιστεύετε ότι κανείς δεν είναι αρκετά καλός για εσάς. Αντί να υποθέτετε ότι κάποιος δεν αξίζει τον χρόνο σας, δείτε τους ανθρώπους ως φίλους πριν αξιολογήσετε τις δυνατότητες σχέσης τους. Εάν κάποιος περάσει το «τεστ του φίλου» (σας ακούει, σέβεται τους άλλους και είναι ευχάριστο το να βρίσκεστε κοντά του), δεν θα τον απορρίψετε επειδή δεν είναι αρκετά ελκυστικός ή δεν βγάζει αρκετά χρήματα.

2. Τελειότητα

Δεν ψάχνετε ενεργά για άντρες για να βγείτε ραντεβού. Οι Μπράουν και Μπράουν πιστεύουν ότι η έλλειψη αυτοπεποίθησης ή η ντροπαλότητα σας εμποδίζει να συναντήσετε άντρες. Για να το ξεπεράσετε αυτό πρέπει να αλλάξετε στάση. «Αν πιστεύετε ότι αξίζετε μια ευτυχισμένη σχέση, πρέπει να γίνει στόχος σας, ένας στόχος που θα έχει προτεραιότητα έναντι οποιασδήποτε άλλης δραστηριότητας που σα κρατά “πολύ απασχολημένη” για να αναζητήσετε την αγάπη», γράφουν.

3. Οργή

Κουβαλάτε ακόμα μέσα σας τον θυμό σας για μια σχέση του παρελθόντος. Οι άντρες δεν είναι όλοι ίδιοι. Το ότι «καήκατε» στο παρελθόν δεν σημαίνει ότι θα ξανασυμβεί στο μέλλον. Πρέπει να δείξετε ξανά εμπιστοσύνη γιατί χωρίς εμπιστοσύνη δεν μπορείτε να έχετε μια επιτυχημένη σχέση. Μπορεί να απαιτεί θεραπεία, αλλά αξίζει τον κόπο. Εξάλλου, μιλάμε για κάτι που αφορά το υπόλοιπο της ζωής σας.

4. Φθόνος

Πάντα υποθέτετε ότι υπάρχει κάποιος καλύτερος εκεί έξω. Γιατί δεν είστε ποτέ ικανοποιημένοι με τις σχέσεις που είχατε; «Ίσως, βαθιά μέσα σας, φοβάστε ότι δεν αξίζετε την επιτυχία σας», γράφουν οι Brown και Brown. Αντίθετα, εστιάστε σε ό,τι είναι καλό στη ζωή σας αυτή τη στιγμή, συμπεριλαμβανομένων τυχόν ανδρών με τους οποίους μπορεί να βγαίνετε ραντεβού.

5. Λαγνεία

Αναζητάτε την οικειότητα χωρίς συναίσθημα. Η σωματική οικειότητα χωρίς καμία συναισθηματική σύνδεση καθιστά δύσκολο να συνειδητοποιήσετε αν κάποιος είναι κατάλληλος για εσάς. Εάν έχετε επιδοθεί σε one-night stands ή έχετε έναν “φίλο με προνόμια”, οι Brown και Brown προτείνουν να «επανασυνδεθείτε με το συναισθηματικό σας κέντρο», ώστε «να είστε στη σωστή συναισθηματική κατάσταση για να αναγνωρίσετε τον σωστό σύντροφο όταν τον δείτε».

6. Λαιμαργία

Είστε απαιτητική. Ο σύντροφός σας δεν θα έπρεπε χρειάζεται να αποδείξει την αγάπη του. «Το να αναγκάζετε τον σύντροφό σα να υπερπηδά συνεχώς εμπόδια, δεν θα σας δώσει τις αποδείξεις που ψάχνετε», γράφουν. Στην πραγματικότητα, μάλλον θα τον διώξει. Αντίθετα, «δώστε του την ευκαιρία να σας προσελκύσει και αν υπάρξει χημεία, μην βιαστείτε να βρείτε το λάθος».

7. Απληστία

Αγαπάτε τα χρήματα, όχι τον άντρα. Δεν μπορείτε να έχετε επιτυχημένη σχέση με «τραπεζικό λογαριασμό». Επιπλέον, «αν σας συμπεριφέρεται σαν κάτι που του ανήκει, μπορεί να αντικατασταθείτε». Τι πρέπει λοιπόν να αναζητήσετε σε έναν άντρα; Σύμφωνα με τους συγγραφείς, «την ικανότητά του να αγαπά, να εμπιστεύεται, να δεσμεύεται, να σέβεται και να ζει τη ζωή του επιθυμώντας σας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ