Νέα χιονοθύελλα πλήττει τις ΗΠΑ

Νέα χιονοθύελλα πλήττει τις ΗΠΑ

Νέα χιονοθύελλα στις ΗΠΑ προκάλεσε σήμερα την ακύρωση χιλιάδων πτήσεων αλλά και πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις των Αμερικανών πολιτών. Την ίδια στιγμή τα αποθέματα αλατιού λιγοστεύουν στις βορειοανατολικές πολιτείες.

Οι πολιτείες του Νιου Τζέρσεϊ και της Νέας Υόρκης έχουν κηρυχθεί και πάλι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όπου οι αρχές έκλεισαν μεγάλο αυτοκινητόδρομο. «Η έλλειψη αλατιού περιπλέκει την κατάσταση» δήλωσε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.

Η έλλειψη αλατιού στο Νιου Τζέρσεϊ, το οποίο χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό των δρόμων από το χιόνι, απασχολεί τις υπηρεσίες που διαχειρίζονται το οδικό δίκτυο. Στα τέλη του προηγούμενου μήνα, η πολιτεία χρησιμοποίησε 277.000 τόνους αλατιού, 18.000 περισσότερους συγκριτικά με τον περσινό χειμώνα.

Ο κυβερνήτης του Κονέτικατ, Ντάνιελ Μαλόι, έδωσε εντολή στους μη απαραίτητους δημοσίους υπαλλήλους να μην προσέλθουν στις εργασίες τους και να παραμείνουν στα σπίτια τους. Αρκετά σχολεία παρέμειναν κλειστά.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν ακόμα από την Αϊόβα ως τη Νέα Αγγλία, συνοδευόμενες και από χιονόνερο.

Περισσότερες από 2.400 πτήσεις ματαιώθηκαν σήμερα το πρωί, ενώ στα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, του Σικάγο και της Βοστόνης σημειώθηκαν τα περισσότερα προβλήματα.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν άμβλυνση των ακραίων καιρικών φαινομένων για μικρό χρονικό διάστημα, αλλά προειδοποιούν για νέα χιονοθύελλα που θα πλήξει τις βορειοανατολικές πολιτείες το Σαββατοκύριακο.

 

Exit mobile version