Νέα τουρκική πρόκληση: Η Ελλάδα πιέζει την “τουρκική μειονότητα” – Έχει αρνητική στάση σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο

Κατά μέτωπο επίθεση στην Ελλάδα για Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και τη «μουσουλμανική μειονότητα» στη Θράκη εξαπέλυσε την Πέμπτη η Άγκυρα. Συγκεκριμένα ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με υψηλόβαθμους κρατικούς αξιωματούχους και στην ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική προεδρία μετά το πέρας της ανέφερε ότι συζητήθηκαν «η αρνητική στάση της Ελλάδας στα θέματα της Κύπρου, της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου και η πίεση εναντίον της “τουρκικής μειονότητας” στη Δυτική Θράκη», καθώς και “το ψέμα” για τη Γενοκτονία των Αρμενίων».

«Θα συνεχίσουμε να υπερασπίζουμε την αλήθεια ενάντια στο λεγόμενο ψέμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων, και εκείνους που υποστηρίζουν αυτή τη συκοφαντία με πολιτικούς υπολογισμούς», ήταν η δήλωση του Ερντογάν για το ιστορικό αυτό συμβάν το οποίο επισήμως η Τουρκία δεν το αναγνωρίζει.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στη συνάντηση υψηλού επιπέδου συζητήθηκαν βασικά θέματα εθνικού ενδιαφέροντος για τους Τούρκους και κυρίως, το «νέο Σύνταγμα, αντιδημοκρατικές πρωτοβουλίες και τη λεγόμενη συκοφαντία της Γενοκτονίας των Αρμενίων», σύμφωνα με δήλωση της Τουρκικής Διεύθυνσης Επικοινωνιών.

Αναφερόμενος στο Σύνταγμα, σημείωσε ότι «η Τουρκία θέλει να «γιορτάσει την 100ή επέτειο της Δημοκρατίας μας με ένα νέο πολιτικό σύνταγμα, όχι με το σύνταγμα του πραξικοπήματος, αλλά με τη συναίνεση του έθνους μας» και συμπλήρωσε πως «θα ξεκινήσουμε όλες τις προσπάθειες για ένα νέο Σύνταγμα σύμφωνα με τις ανάγκες της χώρας μας και τις προσδοκίες του έθνους μας, .

Τον Μάρτιο ο Ερντογάν είπε ότι το νέο σύνταγμα της Τουρκίας «θα είναι συμπεριληπτικό και φιλελεύθερο».

Με πληροφορίες από το TRT

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ