ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία

Η Ουάσινγκτον αυξάνει την πίεση στη Μόσχα για την εισβολή στην Ουκρανία και επιβάλλει νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, στοχεύοντας δεκάδες ρωσικές αμυντικές εταιρείες, εκατοντάδες μέλη του ρωσικού Κοινοβουλίου και τον πρόεδρο της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε, επίσης, οδηγία στην ιστοσελίδα του προειδοποιώντας ότι στις συναλλαγές που έχουν σχέση με χρυσό και που εμπλέκουν τη Ρωσία μπορεί να επιβληθούν κυρώσεις από τις αμερικανικές Αρχές σε μια κίνηση που αποσκοπεί να σταματήσει τη Ρωσία να αποφύγει τις κυρώσεις.

“Ο στόχος μας εδώ είναι να αφαιρέσουμε μεθοδικά τα οφέλη και τα προνόμια από τη Ρωσία που κάποτε απολάμβανε ως συμμετέχουσα στη διεθνή οικονομική τάξη”, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί της έχουν επιβάλει αρκετά πακέτα κυρώσεων, που στοχεύουν επίσης τους μεγαλύτερους δανειστές της χώρας και τον πρόεδρο Πούτιν, από τότε που οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ουκρανία πριν από σχεδόν τρεις εβδομάδες στη μεγαλύτερη επίθεση εναντίον ευρωπαϊκού κράτους μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μπάιντεν-Πούτιν

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τον Πούτιν ότι θα αντιμετωπίσει ταχείες και σοβαρές συνέπειες εάν εισβάλει στην Ουκρανία και ότι θέτουν σε ισχύ αυτή την απειλή. Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι η χώρα αντιμετωπίζει τιμωρητικό πληθωρισμό και οικονομικά δεινά που θα την εκτοπίσουν από τις 20 μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως.

“Η Ρωσία θα αντιμετωπίσει σύντομα οξεία έλλειψη ιδεών, ταλέντων, και τεχνολογίας για να ανταγωνιστεί στον 21ο αιώνα και ο Πούτιν θα μείνει με μια στρατηγική αποτυχία από δικό του φταίξιμο”, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.