ΝΑΤΟ: Να μην εκμεταλλευτούν την κατάσταση στο Ισραήλ εχθρικές χώρες – Τι ανέφερε για την επίθεση του ισραηλινού στρατού

«Σημαντικό μήνυμα είναι ότι κάθε χώρα ή οργάνωση εχθρική απέναντι στο Ισραήλ δεν πρέπει να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει την κατάσταση που βλέπουμε τώρα. Και βλέπουμε παράλληλα ότι οι ΗΠΑ για παράδειγμα έχουν αυξήσει τη στρατιωτική παρουσία τους στην περιοχή για να σταλεί επίσης ένα μήνυμα για την αποτροπή της κλιμάκωσης της σύγκρουσης», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την πρώτη ημέρα της συνόδου των υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας.

Ισραήλ: «Παιχνίδια κατασκόπων» στην σκιά του πολέμου – Ποιες χώρες γνώριζαν για την επίθεση της Χαμάς, τι λένε οι ΗΠΑ

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι «το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του από τέτοιου είδους τρομοκρατικές επιθέσεις». Ωστόσο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ υπογράμμισε ότι «επίσης αναμένω ότι όταν δούμε τις απαντήσεις του Ισραήλ αυτές θα είναι ανάλογες (σ.σ. της επίθεσης της Χαμάς)».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν μία χερσαία επίθεση του ισραηλινού στρατού στην Γάζα θεωρείται «συμμετρική απάντηση» στην επίθεση που δέχθηκε το Ισραήλ ο Γενς Στόλτενμπεργκ δεν έδωσε καμία απάντηση.

Πούτιν για Μέση Ανατολή: Πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία η επέκταση της σύγκρουσης

Ο ανταποκριτής του δικτύου Sky News, Άνταμ Πάρσονς στις Βρυξέλλες σχολίασε για τις δηλώσεις Στόλτενμπεργκ: «Αυτό που λέει είναι ότι υπάρχουν όρια σε αυτό που το ΝΑΤΟ θα θεωρούσε συμμετρικό. Ακριβώς ποια είναι αυτά τα όρια δεν γνωρίζουμε ακόμη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ