ΝΑΤΟ: Κατέληξαν σε συμφωνία για την σχέση με την Ουκρανία

Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τον τρόπο που θα καθορίσουν τη μελλοντική τους σχέση με την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της υποψηφιότητάς της για ένταξη, δήλωσαν σήμερα τέσσερις διπλωμάτες.

Ένας από τους διπλωμάτες δήλωσε ότι η τελική διατύπωση της δήλωσης σχετικά με τη μελλοντική ένταξη της Ουκρανίας αναφέρει ότι το ΝΑΤΟ «θα είναι σε θέση να απευθύνει πρόσκληση για ένταξη στη Συμμαχία όταν οι Σύμμαχοι συμφωνήσουν και πληρούνται οι προϋποθέσεις».  Το βασικό ζήτημα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας είναι να βάλει την Ουκρανία στην αμυντική του ομπρέλα, χωρίς να προκαλέσει την οργή της Μόσχας και προφανώς ενδεχόμενα αντίμετρα.

Τα F-16

Ένας συνασπισμός 11 κρατών θα ξεκινήσει να εκπαιδεύει Ουκρανούς πιλότους να πετούν μαχητικά αεροσκάφη F-16 τον Αύγουστο στην Δανία, ενώ ένα κέντρο εκπαίδευσης δημιουργείται επίσης στη Ρουμανία δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

«Καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα μπορούμε να δούμε αποτελέσματα στις αρχές του επόμενου έτους», δήλωσε ο Δανός υφυπουργός Άμυνας Τρολς Λουντ Πούλσεν σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, η Δανία και η Ολλανδία, ηγούνται των προσπαθειών ενός διεθνούς συνασπισμού για την εκπαίδευση πιλότων και προσωπικού υποστήριξης, τη συντήρηση αεροσκαφών και τελικά την προμήθεια F-16 στην Ουκρανία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ