Μυστήριο με τον θάνατο μεγιστάνα στο Σάρεϊ – Η σύνδεση με την Ουκρανία

Ένας oυκρανικής καταγωγής μεγιστάνας που έκανε την περιουσία του στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου βρέθηκε νεκρός στην έπαυλή του στο Σάρεϊ.

Η αστυνομία αντιμετωπίζει τον θάνατο του Mikhail Watford, ο οποίος ήταν πατέρας τριών παιδιών, ως «ανεξήγητο».

Το πτώμα του 66χρονου ανακαλύφθηκε στο γκαράζ της πολυτελούς ιδιοκτησίας του στο αποκλειστικό κτήμα Wentworth στο Virginia Water του Surrey, όπου τα σπίτια αγγίζουν έως και 20 εκατομμύρια λίρες.

Η είδηση ​​του θανάτου του 66χρονου προέκυψε την ημέρα που ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι θα δημοσιεύσει μια πλήρη λίστα με άτομα που σχετίζονται με το καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν, ένα σημαντικό ποσοστό των οποίων θα αντιμετωπίσει κυρώσεις.

Η αστυνομία κλήθηκε αφού ο μεγιστάνας, ο οποίος δεν συγκαταλέγεται στους ολιγάρχες που έχουν ήδη δεχθεί κυρώσεις, βρέθηκε νεκρός το μεσημέρι της Δευτέρας.

Χθες η Εσθονή σύζυγός του Τζέιν, 41 ετών, δημοσίευσε μια φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που την δείχνει να φιλάει τον σύζυγό της στον χώρο της έπαυλής τους.

Έρχεται μετά τον θάνατο το 2012 του εκατομμυριούχου Ρώσου επιχειρηματία Alexander Perepilichnyy, 44 ετών, ο οποίος ζούσε στην αποκλειστική περιοχή St George’s Hill του Weybridge.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun, ένας οικογενειακός φίλος είπε ότι η ψυχική κατάστασή του θα μπορούσε να είχε κλονιστεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, που ξεκίνησε η Ρωσία την περασμένη εβδομάδα.

«Η χρονική στιγμή του θανάτου του και της εισβολής στην Ουκρανία δεν ήταν σίγουρα τυχαία», είπε η πηγή στην εφημερίδα. Ένας άλλος συνεργάτης ανέφερε ότι ο θάνατος του «εγείρει ερωτήματα» έπειτα από άλλους ύποπτους θανάτους Ρώσων υπηκόων.

Γεννημένος το 1955 στην Ουκρανία, όταν ήταν μέρος της Σοβιετικής Ένωσης, ο Watford έκανε την περιουσία του στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο πριν χτίσει μια αυτοκρατορία στη Βρετανία.

Άλλαξε το όνομά του σε Watford όταν μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ