Μυστήριο με την εντυπωσιακή σαρκοφάγο που βρέθηκε στην Αλεξάνδρεια – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Μια σαρκοφάγο φτιαγμένη από γρανίτη έφεραν στο φως Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι, η οποία πιστεύεται πως είναι η μεγαλύτερη που έχει εντοπιστεί ποτέ στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Το φέρετρο από γρανίτη είχε μήκος 185 εκατοστών και ήταν θαμμένο περίπου πέντε μέτρα μέσα στη γη μαζί με μία αλαβάστρινη προτομή άνδρα, χωρίς διακριτά χαρακτηριστικά.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το φέρετρο έχει μείνει άθικτο και δεν έχει παραβιασθεί και λεηλατηθεί, όπως συνηθίζεται στις περισσότερες περιπτώσεις ανακάλυψης αρχαίων ελληνικών και ρωμαϊκών αντικειμένων στην Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος το 331 π.Χ. και η εύρεση αρχαίων αντικειμένων είναι αρκετά συχνή.

Το υπουργείο Αρχαιοτήτων Αιγύπτου, ανακοίνωσε πως οι νέοι αρχαιολογικοί θησαυροί ανακαλύφθηκαν την 1η Ιουλίου σε ένα εργοτάξιο, κατά τη διάρκεια αρχαιολογικής επιθεώρησης ρουτίνας από κυβερνητικό κλιμάκιο και ότι χρονολογείται από την περίοδο της Δυναστείας των Πτολεμαίων, μεταξύ 305 και 30 π.Χ.

Ωστόσο άγνωστο παραμένει ακόμα το ποιος ή το τι βρίσκεται εντός της σαρκοφάγου. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, θα πρέπει να μεταφερθεί από το σημείο σε άλλο αρχαιολογικό χώρο ώστε να ανοιχτεί και να εξεταστεί.

Πηγή: ant1news.gr

Πηγή βίντεο: Ancient Architects/Youtube

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ