Μυστήριο με τον θάνατο 19χρονου που είχε εμμονή με Ρώσους ολιγάρχες – Έπεσε από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας απέναντι από την MI6

Μυστήριο επικρατεί γύρω από τον θάνατο ενός μαθητή που βούτηξε στο κενό από το μπαλκόνι μίας πολυκατοικίας απέναντι από το αρχηγείο της MI6 στο Λονδίνο.

Οι γονείς του μαθητή κατηγορούν τη Μητροπολιτική Αστυνομική Υπηρεσία του Λονδίνου ότι «κατηγορεί τα θύματα» και ότι δεν διερεύνησε σωστά τις συνθήκες θανάτου του γιου τους.

Ο 19χρονος Zac Brettler, έπεσε από ένα πολυτελές συγκρότημα διαμερισμάτων δίπλα στον Τάμεση το 2019. Η μοιραία πτώση του καταγράφηκε από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του κτιρίου της MI6 στην απέναντι όχθη του ποταμού.

Όπως αναφέρει η Dailymail, o έφηβος είχε ερωτευτεί τον πλούτο κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στο Mill Hill School στο βόρειο Λονδίνο, ένα οικοτροφείο τα δίδακτρα του οποίου φτάνουν τις 30.000 λίρες ετησίως. Πολλοί από τους μαθητές του οικοτροφείου είναι παιδιά Ρώσων ολιγαρχών.

Προκειμένου να αναδείξει τις διασυνδέσεις του, είχε υιοθετήσει πολλές διαφορετικές ταυτότητες, μεταξύ των οποίων εκείνη ενός άνδρα από το Καζακστάν, ενός φίλου του αρχηγού της Λίβερπουλ Βίρτζιλ φαν Ντάικ και του γιου ενός Ρώσου ολιγάρχη.

Zac Brettler
Ο 19χρονος Zac Brettler,

Πριν από την τραγωδία, ο Zac είχε περάσει τη νύχτα με έναν πλούσιο επιχειρηματία και τον φίλο του, τον γκάνγκστερ Dave Sharma. Ο Sharma – γνωστός ως Indian Dave – είχε συλληφθεί το 2002 για μια επιχείρηση λαθρεμπορίου ηρωίνης και είχε συνδεθεί με μια δολοφονία.

Οι κάμερες ασφαλείας και τα τηλεφωνικά αρχεία έδειξαν ότι ο Sharma και ο δεύτερος άντρας πιθανώς γνώριζαν ότι ο Zac είχε πέσει από το μπαλκόνι του 5ου ορόφου λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της 28ης Νοεμβρίου, ανέφεραν οι Times. Ο Sharma είχε στείλει μήνυμα σε έναν φίλο του στις 10.30 μ.μ. λέγοντας ότι «ακονίζει μαχαίρια και καθαρίζει το αίμα», προτού στείλει ένα φωνητικό μήνυμα στο οποίο έλεγε: «Τα πράγματα θα πάνε στραβά. Στραβά!».

Τι πιστεύουν οι γονείς του Ζαν για την μοιραία πτώση

Οι γονείς του Zac, Rachelle και Matthew Brettler, έμαθαν για τα μηνύματα αυτά από την αστυνομία σχεδόν δύο χρόνια μετά το θάνατο του γιου τους. Το ζεύγος κατηγορεί τώρα την Μητροπολιτική Αστυνομική Υπηρεσία για «ενοχοποίηση του θύματος», καθώς λένε ότι βιάστηκαν πολύ να επιβεβαιώσουν την υποψία ότι ο Zac αυτοκτόνησε.

«Οι παραλείψεις υποδηλώνουν σε μεγάλο βαθμό ανικανότητα που είναι πολύ δύσκολο να το κατανοήσει κανείς. Σκέφτεσαι, σίγουρα δεν μπορεί να είναι τόσο κακοί», δήλωσε στους Times ο πατέρας του Zac, Matthew Brettler, που είναι διευθυντής εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. «Η κύρια κριτική μου για την αστυνομία είναι ότι δεν υπήρχε κανένα αποκαλυπτικό στοιχείο και ότι αυτό απαιτούσε από αυτούς να κάνουν τη δύσκολη δουλειά από την άποψη της αστυνομικής έρευνας και ποτέ δεν έδειξαν πραγματική όρεξη γι’ αυτό».

«Ζούσα σε εκείνο το μπαλκόνι με τον Zac, στο μυαλό μου. Είχα κυριολεκτικά πόνο στο στομάχι για μήνες μετά το θάνατό του, επειδή πρέπει να χωνέψεις τη θλίψη» περιέγραψε η μητέρα του 19χρονου, Rachelle Brettler.

Οι συντετριμμένοι γονείς πιστεύουν ότι ο γιος τους πήδηξε από το κτίριο σε μια προσπάθεια να σωθεί από αυτό που υπήρχε μέσαΑρνούνται ότι είχε τάσεις αυτοκτονίας, καθώς όπως λένε είχε στείλει email στη μητέρα του τη νύχτα που πέθανε για να κλείσει εξετάσεις οδήγησης. Επίσης αναφέρουν ότι η τσάντα του περιείχε ρούχα για αρκετές ημέρες.

Σύμφωνα με τους Times, η Rachelle και ο Matthew διερωτήθηκαν γιατί οι ντετέκτιβ δεν πήραν συνέντευξη από βασικούς μάρτυρες που γνώριζαν τι είχε συμβεί.

Rachelle Brettler Matthew Brettler
Η Rachelle Brettler και ο Matthew Brettler

Οι απειλές και τα μηνύματα λίγο πριν από τον θάνατό του

Δύο ημέρες πριν πεθάνει, ο Zac είπε σε έναν φίλο του ότι κάποιος είχε απειλήσει την οικογένειά του και αναζήτησε πληροφορίες για την προστασία μαρτύρων.

Πριν από το θάνατό του, ο Zac αποκαλούσε τον εαυτό του Zac Ismailov. Έλεγε στους νέους φίλους του ότι πρόσφατα κληρονόμησε την περιουσία του εκλιπόντος πατέρα του, αλλά η μητέρα του, που ζούσε στο Ντουμπάι, τον εμπόδιζε να έχει πρόσβαση σε αυτήν.

Γνώρισε έναν πλούσιο επιχειρηματία αφού συμφώνησαν να γίνουν εταίροι. Στη συνέχεια, ο επιχειρηματίας έφερε τον Zac σε επαφή με τον γκάνγκστερ Dave Sharma, ο οποίος ζούσε μόνος του σε ένα διαμέρισμα στο συγκρότημα Riverwalk, με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να δώσει στον 19χρονο ένα σπίτι, έως ότου εκείνος λύσει τη “διαμάχη για την κληρονομιά” του.

Τα μηνύματα πριν από το θάνατο του Zac έδειχναν ότι ο Sharma ενδιαφερόταν όλο και περισσότερο για τον υποτιθέμενο πλούτο του 19χρονο. Το πρωί πριν τον θάνατο του Zan είχε γράψει σε μήνυμα: «Σκέφτομαι να εξαπατήσω αυτό το μικρό παιδί».

Ο 19χρονος βρέθηκε στο έδαφος μπροστά από την πολυκατοικία με σπασμένο σαγόνι και σοβαρά τραύματα στο ισχίο του, ενώ η αιτία του οποίου δεν μπορούσε να προσδιοριστεί, σύμφωνα με τους Times.

Η αστυνομία φέρεται να επισκέφθηκε το διαμέρισμα τέσσερις ημέρες μετά τον θάνατό του Zac και δεν εξέτασε κηλίδες που έμοιαζαν με αίμα στους τοίχους.

Ο Sharma και ο επιχειρηματίας συνελήφθησαν για φόνο. Ο Sharma είπε ότι είχε περάσει μέρος της νύχτας κοιμώμενος, αν και αυτό διαψεύστηκε αργότερα από το αρχείο κλήσεων και μηνυμάτων. Ο Sharma ισχυρίστηκε ότι η τελευταία νύχτα με τον Zac ήταν συναισθηματική, καθώς του εκμυστηρεύτηκε ότι είναι εθισμένος στην ηρωίνη.

Ο Sharma βρέθηκε νεκρός στο ίδιο διαμέρισμα το 2020 έπειτα από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Η δήλωση της Μητροπολιτικής Αστυνομικής Υπηρεσίας για τον θάνατο του Zac

«Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια είναι με την οικογένεια του Zac Brettler και κατανοούμε ότι η αβεβαιότητα σχετικά με το πώς πέθανε ο γιος τους πρέπει να συνεχίσει να προκαλεί αφάνταστο πόνο. Κάθε φορά που κάποιος πεθαίνει απροσδόκητα στο Λονδίνο, έχουμε καθιερωμένα πρωτόκολλα που πρέπει να ακολουθούμε και η έρευνα για τον θάνατο του Zac έγινε υπό την καθοδήγηση ενός έμπειρου ντετέκτιβ» δήλωσε εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομικής Υπηρεσίας

Και συνέχισε: «Η ομάδα εργάστηκε σκληρά για να διερευνήσει κάθε πιθανή υπόθεση, την οποία μοιράστηκε με την οικογένεια του Zac, αλλά τελικά δεν ήμασταν σε θέση να δώσουμε πληρέστερες απαντήσεις. Η υπόθεση εξετάστηκε επίσης από ειδικούς ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών για να διασφαλιστεί ότι εξαντλήθηκε κάθε πιθανότητα»

«Όπως συμβαίνει με κάθε υπόθεση, ενθαρρύνουμε πάντα οποιονδήποτε πιστεύει ότι έχει πρόσθετες πληροφορίες ή στοιχεία να επικοινωνήσει με την αστυνομία. Οποιαδήποτε νέα πληροφορία θα εξεταστεί επί της ουσίας από μια ομάδα με επικεφαλής έμπειρους ντετέκτιβ» κατέληξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ