Moυσουλμάνοι καίνε σινεμά

Δύο κινηματογράφοι στη Πεσαβάρ του βορειοδυτικού Πακιστάν τυλίχτηκαν στις φλόγες μετά τον εμπρησμό τους από οργισμένους διαδηλωτές. Τουλάχιστον ένας νεκρός από τα επεισόδια, σύμφωνα με το Al Jazzeera.

Έπίσης, ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε από τα πυρά φρουρού του ενός κινηματογράφου, ο οποίος άνοιξε πυρ εναντίον του πλήθους που είχε εισβάλει στην αίθουσα λεηλατώντας και βάζοντας φωτιά, είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γκοχάρ Αλίρ.

Σχεδόν 250 διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στη συνέχεια σε ένα δεύτερο κινηματογράφο, το Σάμα, που προβάλλει ταινίες οι οποίες θεωρούνται άσεμνες από ορισμένους φανατικούς ισλαμιστές, τον οποίο λεηλάτησαν και έβαλαν φωτιά, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Περιορισμένες ταραχές σημειώθηκαν στο Ραβαλπίντι, τη δίδυμη πόλη του Ισλαμαμπάντ. Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί στις μεγάλες πόλεις της χώρας κατά τη σημερινή αργία για την “ημέρα λατρείας του προφήτη” που κήρυξε η κυβέρνηση αντιδρώντας στην προβολή της αντι-ισλαμικής ταινίας.

Χιλιάδες αστυνομικοί και μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων έχουν αναπτυχθεί σε κεντρικά σημεία της πόλης για την εγγύηση στο μέγιστο βαθμό της ασφάλειας, είπε ο Ροσάν Σαΐχ, ο διοικητής του Καράτσι, στο νότο, όπου διαδηλώσεις έξω από το προξενείο προκάλεσαν το θάνατο ενός ανθρώπου στις αρχές της εβδομάδας.

Η αστυνομία και ο στρατός “χτενίζουν” τη λεωφόρο Συντάγματος, κοντά στο προεδρικό μέγαρο και την περιοχή του διπλωματικού θύλακα, εκεί όπου στεγάζονται πολλές πρεσβείες δυτικών χωρών όπως των ΗΠΑ και της Γαλλίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ