Μουσεία αφιερωμένα… σε αγαπημένα μουσικά είδωλα – ΦΩΤΟ

Ναι, σίγουρα το να αγαπάς τη μουσική και να έχεις κάποιον καλλιτέχνη που λατρεύεις είναι φυσιολογικό. Οι παρακάτω όμως εκδηλώσεις θαυμασμού προς μερικά από τα μεγαλύτερα μουσικά είδωλα του πλανήτη, ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Elvis Presley

Ο “Βασιλιάς” έχει σίγουρα ορδές fans που θα τον λατρεύουν όσα χρόνια και αν περάσουν. Εκτός όμως από τη βίλα του, τη Graceland, η οποία είναι ανοικτή στο κοινό, κάποιοι θαυμαστές το πήγαν ακόμα παραπέρα και μετέτρεψαν τα σπίτια τους σε ναούς που υμνούν τον εκλιπόντα σταρ.  Όπως ο Paul MacLeod, που έκανε το σπίτι του στο Μισισιπή έναν βωμό ανοικτό 24 ώρες, και τον οποίον ονόμασε επίσης Graceland.  O MacLeod απεβίωσε πέρυσι, και η συλλογή του πωλήθηκε έναντι 50.000 δολαρίων.  Επίσης, ο Δανός Henrick Knudsen, έφτιαξε ένα αντίγραφο της Graceland, διπλάσια σε μέγεθος. Σύμφωνα μάλιστα με το CNN,  το οίκημα κοστίζει 1,6 εκατομμύρια δολάρια, και η συλλογή περιλαμβάνει μουσικά όργανα και πολλά ρούχα. Μέσα στην έπαυλη υπάρχει μέχρι και ένα diner, που σερβίρει, φυσικά το διάσημο φυστικοβούτυρο του Elvis.

Britney Spears

Η κάποτε πριγκίπισσα της pop είναι ακόμα μεγάλο αστέρι στη γενέτειρα της, και το μουσείο του Kentwood έχει έναν χώρο ειδικά αφιερωμένο σε αυτήν. Η μόνιμη έκθεση ασχολείται κυρίως με τα πρώτα χρόνια της Britney, όταν ήταν ένα ακόμα άσημο κοριτσάκι από τη Louisiana, με φωτογραφικό υλικό από οικογενειακές της στιγμές, αλλά και ένα δωμάτιο-αντίγραφο της εφηβικής της κάμαρας. Ένας μάλιστα υπερβολικά αφοσιωμένος fan δημιούργησε και δώρισε μια μακέτα της σκηνής όπου η τραγουδίστρια έδωσε τη πρώτη της συναυλία.

ABBA

Στη Στοκχόλμη φυσικά υπάρχει το ABBA Museum, αφιερωμένο στο εγχώριο group, με σκοπό να τους φέρει πιο κοντά στους  fans τους. Εκτός από τα αντίγραφα των φανταχτερών τους κοστουμιών τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να φορέσουν και να χορέψουν στο ειδικά διαμορφωμένο dancefloor, στον χώρο υπάρχει ένα τηλέφωνο, αλλά μόνο τα τέσσερα μέλη του group ξέρουν τον αριθμό. Κάποιοι τυχεροί λοιπόν, σηκώνοντας το ακουστικό ίσως έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τα είδωλα τους.

Bruce Springsteen

Ένα διαδικτυακό μουσείο αφιερωμένο στο  “Αφεντικό” προσκαλεί τους πιστούς με μια συνδρομή 9,99 δολαρίων το μήνα να το επισκεφτούν. Το blindedbythelight.com,  παρέχει πρόσβαση στον θεατή σε χειρόγραφα του Springsteen, ακόμα και τους σχολικούς του ελέγχους.  Τα μέλη μπορούν επίσης να κατεβάσουν μια φόρμα με τον γραφικό χαρακτήρα του μουσικού, και να αγοράσουν κάποια σπάνια αντικείμενα.

 

Διαβάστε επίσης:

Το μουσικό ταλέντο του Γουίλ Σμιθ – ΒΙΝΤΕΟ

Πώς να μην ονομάσεις το metal συγκρότημά σου – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ