Μουντιάλ 2022: Σεκιούριτι στο Κατάρ απείλησαν σε ζωντανή μετάδοση τηλεοπτικό συνεργείο από την Δανία

Άρχισαν τα παρατράγουδα  στο Κατάρ, με σεκιούριτι να απειλούν συνεργείο τηλεόρασης από την Δανία. Κι όλα αυτά σε ζωντανή μετάδοση, με το βίντεο να κάνει τον γύρο του κόσμου. Να σημειωθεί ότι οι απεσταλμένοι δημοσιογράφοι των ευρωπαϊκών χωρών και κυρίως των χωρών της Σκανδιναβίας,  έχουν εκφράσει πολλές φορές την αντίθεσή τους με τη διεξαγωγή του Μουντιάλ στο αραβικό κράτος.

Το τηλεοπτικό συνεργείο του σταθμού «TV2» της Δανίας δέχθηκε απειλές στους δρόμους της Ντόχα, από σεκιούριτι, οι οποίοι μετέβησαν με μίνι όχημα στο σημείο που έκανε το ρεπορτάζ του ο Ράσμους Τάντχολτ και αμέσως απαίτησαν να σταματήσει η ζωντανή σύνδεση.

Μάλιστα, ένας από τους τρεις άνδρες, έφτασε στο σημείο να μπλοκάρει με το χέρι του την κάμερα απειλώντας πως θα την σπάσει.

«Δεν νομίζω πως το μήνυμα από τους επικεφαλής του Κατάρ έχει φτάσει σε όλους τους υπεύθυνους ασφαλείας. Συνεπώς, κάποιος μπορεί να ισχυριστεί πως ορισμένοι παρεξήγησαν την κατάσταση, αλλά από την άλλη αυτό που συνέβη λέει πολλά για το τι θα ακολουθήσει στο Κατάρ.

Ότι μπορεί να δεχθείς επίθεση και απειλές όταν κάνεις το ρεπορτάζ σου ως ανεξάρτητο Μέσο. Αυτή δεν είναι μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα. Η εμπειρία μου έχοντας ταξιδέψει σε 110 χώρες στον πλανήτη είναι: Όσα περισσότερα πρέπει να κρύψεις, τόσο πιο δύσκολο είναι κάνεις ρεπορτάζ από εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στο νορβηγικό «NRK» ο ρεπόρτερ Τάντχολτ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ