Μόσχα: Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπολύουν ευρεία επίθεση στην Ουκρανία

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην Ουκρανία. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν μία ευρεία επίθεση στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο το ρωσικό Interfax, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει πολλές πόλεις και χωριά.

Η ίδια πηγή επισημαίνει ότι σε αερομαχία κοντά στο Ζιτόμιρ, μια πόλη που απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά του Κιέβου, καταρρίφθηκαν τέσσερα ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη Su-27.

Το πρακτορείο Tass, σύμφωνα με το Reuters, σημειώνει ότι από την αρχή του πολέμου, στις 24 Φεβρουαρίου, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει 69 αεροσκάφη στο έδαφος και 21 στον αέρα.

Προηγουμένως, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε εκ νέου τις επιχειρήσεις στη Μαριούπολη της Ουκρανίας, επιρρίπτοντας ευθύνες στην ουκρανική πλευρά. Η απομάκρυνση των αμάχων από τις δύο πολιορκημένες πόλεις στη νοτιοανατολική Ουκρανίας, τη Μαριούπολη και τη Βολνοβάχα, είχε στο μεταξύ αναβληθεί.

Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ίγκορ Κονατσένκοφ τόνισε ότι ο ρωσικός στρατός ξεκίνησε εκ νέου τις επιχειρήσεις στη Μαριούπολη.

“Λόγω της επιφυλακτικότητας της ουκρανικής πλευράς να ασκήσει επιρροή στους εθνικιστές ή να παρατείνει την ‘κατάπαυση του πυρός’, οι επιχειρήσεις ξανάρχισαν από τις 18.00, ώρα Μόσχας” ανέφερε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τη Δευτέρα θα διεξαχθεί ο τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι ο τρίτος γύρος των συνομιλιών μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, όπως ανέφεραν ουκρανικές πηγές, μεταξύ των οποίων και ένας Ουκρανός διαπραγματευτής, σύμφωνα με το Reuters.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ