Μητσοτάκης μπροστά σε Σολτς: Χρειάζεται κοινή απάντηση για την ενέργεια – Απόφαση για πλαφόν στο αέριο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου

Η ενεργειακή κρίση «χρειάζεται κοινή απάντηση, όπως κάναμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πράγα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, είπε ότι η ΕΕ πρέπει να αναλάβει τολμηρή δράση και παρέμβαση στη χονδρική αγορά του φυσικού αεριού, επαναλαμβάνοντας τη θέση του για επιβολή πλαφόν στην τιμή του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επίσης σημείωσε ενώπιoν του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς ότι χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη και κοινή απάντηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, καθώς και ότι δεν μπορεί κάθε χώρα να πορεύεται μόνη της.

«Πρέπει να αναλάβουμε τολμηρή δράση. Η αγορά του φυσικού αερίου δεν λειτουργεί σωστά. Πρέπει να εξετάσουμε μια παρέμβαση σε επίπεδο χονδρικής αγοράς φυσικού αερίου. Και χαίρομαι που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υιοθετήσει την πρότασή μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβαση στο πάνελ «Ενέργεια, Κλίμα, Οικονομία», όπου ήταν συμπρόεδρος με τον πρόεδρο της Ελβετίας στις εργασίες της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει λύση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και διεμήνυσε: «αυτή τη στιγμή χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη. Χρειάζεται κοινή απάντηση, όπως κάναμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Δεν μπορεί κάθε χώρα να πορεύεται μόνη της» διεμήνυσε με νόημα ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ