Μία νεκρή λόγω της κακοκαιρίας

Μία γυναίκα 37 ετών, πολωνικής καταγωγής, έχασε τη ζωή της και ένας νεαρός Γάλλος αγνοείται εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τη βόρεια Ισπανία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Η σορός της γυναίκας, που παρασύρθηκε από τη θάλασσα, βρέθηκε στη Μπλάνες, μια παραθαλάσσια πόλη στην Καταλονία, ενώ τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν σήμερα τις έρευνες για τον Γάλλο αγνοούμενο, όπως διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

Ο νεαρός άνδρας αγνοείται από χθες Πέμπτη από την επαρχία Ρόζες, στη βόρια Καταλονία, όπου «πήγε για ψάρεμα σε μια βραχώδη περιοχή και δεν έχει εμφανιστεί έκτοτε», ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Στη Μπλάνες «τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν τη σορό μιας γυναίκας την οποία κατάφεραν να αναγνωρίσουν από τα ρούχα και τα κοσμήματά της», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, επισημαίνοντας ότι η γυναίκα «παρασύρθηκε από τα κύματα την ώρα που περπατούσε στην ακτή».

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Καταλονίας έχει θέσει σήμερα σε εφαρμογή ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι την Κυριακή με δυνατές βροχές, ανέμους και κύματα που θα ξεπερνούν τα 2,5 μέτρα.   

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ