Μεξικό: Θεματική καταδίωξη “βαρόνου” της κόκας με ελικόπτερο -Τον “ξετρύπωσε” κυνηγόσκυλο και συνελήφθη

Οι ειδικές δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού, στο Μεξικό, συνέλαβαν τον διάσημο έμπορο ναρκωτικών Ραφαέλ Κάρο Κουιντέρο, τον οποίον είχαν επικηρύξει οι Ηνωμένες Πολιτείες έναντι 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι άνδρες της Semar ( το αντίστοιχο των Seals, του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ) κυνηγούσαν τον Κουιντέρο σπιθαμή προς σπιθαμή μέσα στη ζούγκλα του San Simon, στην κοινότητα Σιναλόα, χρησιμοποιώντας ένα ειδικά εκπαιδευμένο από το στρατό λυκόσκυλο. Η περιοχή ε΄ναι γνωστό κρησφύγετο λαθρεμποόρψων ναρκωτικών. Οι καταδρομείς συνεπικουρούμενοι από ελικόπτερο προσπαθούσαν να τον βρουν με θερμικές κάμερες, αλλά το ελικόπτερο είχε χάσει το στόχο τον οποίον όμως ξετρύπωσε το σκυλί. Ήταν κρυμμένος ανάμεσα σε θάμνους.

Η Ουάσιγκτον, η οποία είχε επικηρύξει τον “νακροβαρώνο”, χαιρέτισε τη σύλληψη και ανακοίνωσε ότι αρχίζει αμέσως τις διαδικασίες για την έκδοση του Κουιντέρο στις ΗΠΑ.
Ο Μεξικανός Κουιντέρο, γνωστός και ως ένας από τους συνιδρυτές του καρτέλ της Γουαδαλαχάρα, έκανε «χρυσές δουλειές» με την ομάδα του στις δεκαετίες του 1970 και του 1980, όταν διακινούσε κυρίως κοκαΐνη, ηρωίνη και μαριχουάνα από το Μεξικό προς τις ΗΠΑ. Σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης, για τη δολοφονία ενός Αμερικανού πράκτορα της DEA, το 1985.

 

Η σύλληψή του, έρχεται σχεδόν, μια δεκαετία μετά την αποφυλάκισή του. Ο Κουιντέρο είχε μπει στο στόχαστρο του FBI μετά την απαγωγή, τον βασανισμό και τη δολοφονία του πράκτορα της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών Ενρίκε «Kίκε» Καμαρένα, σύμφωνα με το CNN.

(Πηγή: Reuters)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ