Μέση Ανατολή: Εκατοντάδες οι νεκροί άμαχοι σε 12 ημέρες πολέμου – Μόνο στο Ιράν ξεπέρασαν τους 1.200

Beirut

Διευρύνεται στην Μέση Ανατολή ο αριθμος των νεκρών αμάχων και μόνο στο Ιράν έχουν ξεπεράσει τους 1200, σύμφωνα με το  Πρακτορείο Ειδήσεων Ακτιβιστών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, (HRANA), το οποίο έχει την έδρα του στις ΗΠΑ.

Τις τελευταίες 18 ώρες, έχουν αναφερθεί θάνατοι στο Ιράν, τον Λίβανο, το Ιράκ, το Ισραήλ και το Μπαχρέιν, σύμφωνα με το CNN.

Οι νεκροί άμαχοι  στο Ιράν είναι τουλάχιστον 1.245, από την έναρξη του πολέμου , όταν ΗΠΑ και Ισραήλ άρχισαν να βομβαρδίσουν την χώρα, όπως ανακοίνωσε το HRANA, νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, ώρα ΗΠΑ. Μεταξύ αυτών είναι και 194 παιδιά. Επιπλέον, 189 μέλη των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων έχουν σκοτωθεί κατά το ίδιο διάστημα.

Τουλάχιστον 570 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε πλήγματα στη χώρα την περασμένη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη, η Μονάδα Διαχείρισης Κινδύνων Καταστροφών της χώρας. Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν επίσης στον νότιο Λίβανο νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από πλήγματα στο Ισραήλ, μετά την έναρξη του πολέμου, σύμφωνα με την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης Magen David Adom (MDA). Εννέα εξ αυτών έχασαν τη ζωή τους από απευθείας πλήγμα πυραύλου σε καταφύγιο, στην πόλη Μπέιτ Σεμές.

Οι νεκροί στις άλλες μεσανατολικές χώρες

Ιράκ: 18 μέλη των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης του Ιράκ σκοτώθηκαν σε πλήγματα στη χώρα, όπως ανακοίνωσε η υποστηριζόμενη από το Ιράν πολιτοφυλακή. Ακόμη τρεις Ιρανοί Κούρδοι μαχητές και ένα μέλος της ασφάλειας της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν (KRG) σκοτώθηκαν επίσης στη σύγκρουση.

Κουβέιτ: Τουλάχιστον 12 άθρωποι σκοτώθηκαν στην χώρα, συμπεριλαμβανομένων έξι Αμερικανών στρατιωτών, δύο μελών του στρατού του Κουβέιτ και δύο μελών των κουβεϊτιανών δυνάμεων ασφαλείας της χώρας, σύμφωνα με την CENTCOM και τα αρμόδια υπουργεία.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα ΗΑΕ ως αποτέλεσμα ιρανικών επιθέσεων. Οι νεκροί ήταν υπήκοι  ΗΑΕ, Πακιστάν, Νεπάλ, και Μπαγκλαντές

Σαουδική Αραβία: Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν στρατιωτικό βλήμα έπληξε οικιστική εγκατάσταση στην πόλη Αλ-Χαρτζ. Ένας Αμερικανός στρατιώτης υπέκυψε επίσης στα τραύματά του μετά από επίθεση σε αμερικανικά στρατεύματα τη δεύτερη ημέρα του πολέμου.

Μπαχρέιν: Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από συντρίμμια αναχαιτισμένου πυραύλου που προκάλεσαν πυρκαγιά σε «ξένο σκάφος». Επίσης, μια 29χρονη γυναίκα από το Μπαχρέιν έχασε τη ζωή της μετά από ιρανικό πλήγμα στην πρωτεύουσα Μανάμα.

Ομάν: Ένας Ινδός υπήκοος σκοτώθηκε μετά από επίθεση μη επανδρωμένου σκάφους σε πετρελαιοφόρο στο οποίο εργαζόταν, 52 ναυτικά μίλια ανοικτά των ακτών του Ομάν.