Μεσανατολικό: Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως τρεις παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στην Ασκελόν

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες Τρίτη το βράδυ ότι μέλη του σκότωσαν τρεις παλαιστίνιους τρομοκράτες κατά τη διάρκεια ανταλλαγών πυρών στην Ασκελόν, κάπου δεκαπέντε χιλιόμετρα από τη Λωρίδα της Γάζας.

«Τις τελευταίες ώρες, στρατιώτες των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, υποστηριζόμενοι από ελικόπτερα και drones, αντάλλαξαν πυρά με τρομοκράτες στη βιομηχανική πόλη Ασκελόν», ανέφερε ο Τσαχάλ, διευκρινίζοντας πως συνεχίζουν να διενεργούνται έρευνες στη συγκεκριμένη ζώνη επιχειρήσεων.

Νωρίτερα χθες ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωνε ότι ανέκτησε λίγο ως πολύ «τον έλεγχο» του «φράκτη» –του τείχους– στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, προειδοποιώντας ωστόσο πως μπορεί να συνεχιστούν οι «παρεισφρήσεις» παλαιστίνιων μαχητών, διά στόματος του εκπροσώπου του, του αντισυνταγματάρχη Ρίτσαρντ Χεχτ.

Το Ισραήλ κινητοποίησε 300.000 έφεδρους και ανέπτυξε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και στα βόρεια σύνορά του με τον Λίβανο, από το Σάββατο, όταν η Χαμάς εξαπέλυσε άνευ προηγουμένου επίθεση, την πιο πολύνεκρη από καταβολής κράτους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ