Μεσανατολικό: Ο Εμανουέλ Μακρόν έφθασε στην Ιορδανία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έφθασε απόψε στο Αμάν της Ιορδανίας – δεύτερο σταθμό του ταξιδιού του στη Μέση Ανατολή – προερχόμενος από το Ισραήλ, όπου διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για την αλληλεγγύη της Γαλλίας στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Ο Εμανουέλ Μακρόν πρότεινε ο διεθνής συνασπισμός που έχει αναπτυχθεί στο Ιράκ και τη Συρία για να καταπολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος να διευρυνθεί για να συμπεριλάβει τον πόλεμο κατά της Χαμάς, μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση που η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση εξαπέλυσε στο ισραηλινό έδαφος την 7η Οκτωβρίου. Προειδοποίησε ταυτόχρονα το Ιράν, τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο και τους Χούθι στην Υεμένη να μην ρισκάρουν να ανοίξουν «νέα μέτωπα».

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους συνάντησε επίσης σήμερα τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης. «Βλέπω, ακούω τα δεινά του άμαχου πληθυσμού στη Γάζα και, όσον αφορά τη Γαλλία, τίποτα δεν μπορεί να τα δικαιολογήσει», είπε στον Αμπάς ο γάλλος πρόεδρος, επισημαίνοντας πως η επίθεση της Χαμάς ήταν «επίσης μια καταστροφή για τους Παλαιστίνιους». «Η Χαμάς δεν αντιπροσωπεύει τον παλαιστινιακό λαό», τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ