Μέρκελ και Σόιμπλε πέφτουν στα μάτια των Γερμανών

Οι ψηφοφόροι γυρίζουν την πλάτη σε Μέρκελ και Σόιμπλε, καθώς στις δημοσκοπήσεις τα ποσοστά του άλλοτε κραταιού διδύμου για την καγκελαρία και την προεδρία αντίστοιχα είναι χαμηλά.

Την αίσθηση ότι πλησιάζει η ημερομηνία… λήξης του ισχυρού διδύμου της Γερμανίας δημιουργούν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, που εμφανίζουν τους Γερμανούς ψηφοφόρους απρόθυμους να ξαναδούν την Άνγκελα Μέρκελ στην καγκελαρία αλλά και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην προεδρία της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA για λογαριασμό του περιοδικού «Cicero», το 63% των ερωτηθέντων τάσσεται κατά μιας τέταρτης θητείας της Άνγκελα Μέρκελ. Αν και στο προηγούμενο διάστημα τα δημοσκοπικά της ποσοστά φάνηκαν να ανακάμπτουν, η τάση που διαφαίνεται εδώ και καιρό είναι μάλλον αρνητική ως προς την παραμονή της στην καγκελαρία μετά τις εθνικές εκλογές του 2017.

Όταν κυκλοφόρησαν τα σενάρια για πιθανή υποψηφιότητα Σόιμπλε για την καγκελαρία, ο υπουργός Οικονομικών, έσπευσε να τα διαψεύσει, χωρίς όμως στην ουσία να τα αποκλείει κατηγορηματικά. Ωστόσο η κίνηση αυτή δεν έμεινε αναπάντητη. Με αφορμή την απόφαση του Γιοάχιμ Γκάουκ να μην είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία στην Προεδρία της Δημοκρατίας, αμέσως έπεσε το όνομα του Σόιμπλε στο τραπέζι ως πιθανού διαδόχου.

Οι πολίτες όμως, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, δεν θέλουν να δουν τον Σόιμπλε σε αυτόν τον ρόλο. Το 52% προτιμά τον Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ, τον Σοσιαλδημοκράτη υπουργό Εξωτερικών και μόλις το 35% θα ήθελε τον Σόιμπλε Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Διαβάστε επίσης:

“Μπελάδες” από την επίσκεψη του Βαρουφάκη στη Βαρκελώνη – Πόσο κόστισε

Σοκ στις ΗΠΑ: Σκότωσαν τραγουδίστρια του «The Voice» – BINTEO

Αυτός είναι ο διάδοχος του Πολ του χταποδιού

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ