Μέρκελ: Επίσκεψη στην Τουρκία λίγο πριν πει “αντίο” στην Καγκελαρία

Την Τουρκία επέλεξε ως μία από τις τελευταίες χώρες που θα επισκεφτεί η Άνγκελα Μέρκελ, λίγο πριν παραδώσει την εξουσία. Η Γερμανίδα καγκελάριος αποδέχτηκε την πρόσκληση που της είχε απευθύνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πρόκειται να μεταβεί στην Τουρκία, στις 16 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με τον λόγο της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ στην Τουρκία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στους διαχρονικούς δεσμούς των δύο χωρών λόγω των πολιτών τουρκικής καταγωγής που ζουν στη Γερμανία και λειτουργούν «ως γέφυρα», στη γεωστρατηγική σημασία της Τουρκίας, αλλά και στη «μεγάλη συνεισφορά» της χώρας στο μεταναστευτικό, η οποία, όπως είπε, αναγνωρίζεται απ’ όλους στην Ευρώπη.

Σχετικά με τις διαφωνίες που έχουν εκφραστεί σε θέματα όπως είναι ο σεβασμός θεμελιωδών δικαιωμάτων, ο Στέφεν Ζάιμπερτ σημείωσε ότι πάγια θέση της γερμανικής κυβέρνησης αποτελεί η διατήρηση της απευθείας επικοινωνίας, παρά τις διαφορές, προκειμένου να εκφράζεται και η κριτική, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ