Μασσαλία: Κατέρρευσε κι άλλο κτίριο δίπλα από το γκρεμισμένο – Εκτιμήσεις για 10 άτομα στα συντρίμμια

Κατέρρευσε εντελώς και το δεύτερο κτίριο, δίπλα από εκείνο που γκρεμίστηκε σήμερα στην Μασσαλία, ενώ ακόμα ένα μισογκρεμισμένο δίπλα του έπεσε εντελώς, και η Πυροσβεστική προσπαθεί να βρει τρόπους να διεισδύσει στα συντρίμμια.

Μασσαλία: Συγκλονιστικές εικόνες μετά την κατάρρευση του κτιρίου – Ψάχνουν για εγκλωβισμένους

Τα δυο μισογκρεμισμένα κτίρια δίπλα δεξιά και αριστερά του πρώτου που κατέρρευσε είχαν από νωρίς εκκενωθεί, οπότε δεν τίθεται θέμα νέων θυμάτων. Έτσι κι αλλιώς έχουν εκκενωθεί περίπου 30 κτίρια γύρω από το πρώτο, όπου επιχειρούν τα σωστικά συνεργεία.  Οι πυροσβέστες δεν μπορούν να μπουν στο κτήριο ούτε να στείλουν σκυλιά για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν άνθρωποι στα συντρίμμια, γιατί στο εσωτερικό τους μαίνεται φωτιά, η οποία δυσκολεύει το έργο τους.

Έως και 10 άνθρωποι μπορεί να είναι θαμμένοι ακόμα κάτω από τα συντρίμμια του πρώτου κτιρίου. Οι αξιωματούχοι διαπίστωσαν ότι τουλάχιστον τέσσερα άτομα διέμεναν στο κτίριο, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Νταρμανέν.  Δεν έγινε γνωστό εάν κάποιος σκοτώθηκε από την κατάρρευση ή την έκρηξη ούτε τι προκάλεσε την έκρηξη, είπε.
Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες, με τη βοήθεια ειδικών, εργάζονται από την νύχτα για να αποκτήσουν πρόσβαση και να σβήσουν τη φωτιά. Η όλη επιχείρηση είναι πολύ λεπτή, γιατί δεν πρέπει ούτε να προκληθούν νέες ζημιές ούτε να μην καταρρεύσουν ανεξέλεγκτα άλλα κτίρια. Πρέπει ταυτοχρόνως  να μην κινδυνέψει η ζωή τυχόν επιζώντων, αλλά ούτε να κινδυνέψουν και τα μέλη των σωστικών συνεργείων.

Έκρηξη σε πολυκατοικία στην Μασσαλία: Κατέρρευσε το κτίριο – Τουλάχιστον 2 τραυματίες

Το κτίριο που κατέρρευσε βρίσκεται σε ένα στενό δρόμο στο κέντρο της Μασσαλίας, γεγονός που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο πυροσβέστες και διασώστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, επειδή δεν μπορούν να σταλούν σκυλιά, η Πυροσβεστική έχει στείλει ρομπότ. Ο δήμαρχος της Μασσαλίας Μπενουά Παγιάν επιβεβαίωσε ότι γκρεμίστηκε ένα κτίριο και ότι υπέστησαν ζημιές τα δύο διπλανά του, που είχαν μεσοτοιχία με το πρώτο. Τουλάχιστον έξι άτομα έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία.  «Προσπαθούμε να σβήσουμε τη φωτιά, χωρίς να κινδυνεύσουν οι ζωές τυχόν επιζώντων κάτω από τα ερείπια», είπε ο Λιονέλ Ματιέ, διοικητής της πυροσβεστικής της Μασσαλίας, κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής ενημέρωσης.
«Οι πυροσβέστες μετρούν λεπτό προς λεπτό τον καλύτερο τρόπο για να σβήσουν τη φωτιά», είπε ο δήμαρχος Πάγιαν. «Πρέπει να προετοιμαστούμε για να έχουμε θύματα», πρόσθεσε σκυθρωπός.

Τα κτίρια που έπεσαν βρίσκονται σε μια παλιά συνοικία στο κέντρο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Γαλλίας. Ο θόρυβος από την έκρηξη αντήχησε και σε άλλες γειτονιές. Οι κοντινοί δρόμοι είναι αποκλεισμένοι από το πρωί.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν δημοσίευσαν στο Twitter τις σκέψεις τους για τους πληγέντες και ευχαριστούν τους πυροσβέστες.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ