Μασκ vs Ζούκερμπεργκ: Φουντώνει η κόντρα των δύο δισεκατομμυριούχων – Ετοιμάζονται να παλέψουν σε… κλουβί

Στο ρινγκ θα λύσουν τις διαφορές τους, ο ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ  και ο ιδιοκτήτης του facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Οι δύο από τους πιο προβεβλημένους διεθνώς δισεκατομμυριούχους, στον κλάδο της τεχνολογίας,  δείχνουν ότι  συμφώνησαν να αγωνιστούν μεταξύ τους σε έναν αγώνα που θα γίνει σε… κλουβί, όπως τα κλουβιά που αγωνίζονται μέχρι τελικής πτώσης οι αθλητές των πολεμικών τεχνών.

Ο Έλον Μασκ ανήρτησε μήνυμα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitter,  ότι είναι “έτοιμος για έναν αγώνα κλουβί” με τον Μάρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος είναι το αφεντικό του Facebook και του Instagram, και ιδιοκτήτης της μητρικής τους εταιρείας Meta.  Ο τελευταίος απάντησε δημοσιεύοντας ένα στιγμιότυπο οθόνης του tweet του κ. Μασκ με τη λεζάντα “στείλτε μου την τοποθεσία”. “Η ιστορία μιλάει από μόνη της”, δήλωσε εκπρόσωπος της Meta στο BBC. Στη συνέχεια, ο Μάσκ απάντησε στην απάντηση του κ. Zuckerberg με: “Vegas Octagon”.
Το Οκτάγωνο είναι ο οκταγωνικός  περιφραγμένος χώρος, που χρησιμοποιείται για τους αγώνες του Ultimate Fighting Championship (UFC). Το UFC εδρεύει στο Λας Βέγκας της Νεβάδα.
Ο κ. Μασκ, ο οποίος γίνεται 52 ετών αργότερα αυτό το μήνα, έγραψε επίσης στο Twitter: “Έχω αυτή τη σπουδαία κίνηση που ονομάζω “The Walrus”, όπου απλά ξαπλώνω πάνω στον αντίπαλό μου & δεν κάνω τίποτα”.  Αργότερα ανέβασε στο Twitter μικρά βίντεο με θαλάσσιους ίππους, υποδηλώνοντας ίσως ότι η πρόκλησή του προς τον κ. Ζούκερμπεργκ μπορεί να μην είναι εντελώς σοβαρή. Επίσης, έγραψε στο Twitter: “Δεν γυμνάζομαι σχεδόν ποτέ, εκτός από το να παίρνω τα παιδιά μου και να τα πετάω στον αέρα”.

Ο Ζούκερμπεργκ ετοιμάζεται

Εν τω μεταξύ, ο 39χρονος Μαρκ Ζούκερμπεργκ το έχει πάρει σοβαρά και  προπονείται ήδη στις μικτές πολεμικές τέχνες (ΜΜΑ). Ως γνωστόν ο Ζούκερμπεργκ πρόσφατα κέρδισε τουρνουά ζίου-ζίτσου. Το Twitter, με το οποίο επικοινώνησε επί του θέματος το BBC, δεν προέβη σε κανένα σχόλιο.

Οι ανταλλαγές Μασκ και Ζούκερμπεργκ έχουν γίνει viral με τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να συζητούν ποιος θα κέρδιζε τον αγώνα, ενώ άλλοι έχουν αναρτήσει memes, συμπεριλαμβανομένων παρωχημένων αφισών που διαφημίζουν τον αγώνα. “Επιλέξτε τον μαχητή σας” με φωτογραφίες των δύο αφεντικών της τεχνολογίας.

Το παρελθόν

Οι δύο δισεκατομμυριούχοι είναι γνωστό ότι είναι ιδιοκτήτες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που είναι ανταγωνιστικά. Πολύ πρόσφατα μάλιστα ο Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε ότι θα φτιάξει νέα πλατφόρμα, ευθέως ανταγωνιστική προς το Twitter.  Όλα τα στελέχη του μάλιστα όταν κλήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα απάντησαν σχεδόν ευθέως ότι το αφεντικό τους και η εταιρεία τους αποφάσισαν να προχωρήσουν με την νέα πλατφόρμα, επειδή το Twitter του Μασκ δεν λειτουργεί κανονικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ