Μαριούπολη: Διεκόπη και η δεύτερη επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων

Ένα νέο θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με την επιχείρηση απομάκρυνσης των αμάχων από τη Μαριούπολη, στην Ουκρανία. Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ), η επιχείρηση “διεκόπη” ξανά.

Οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι μία αυτοκινητοπομπή που μετέφερε αμάχους για την ασφαλή απομάκρυνσή τους, δεν μπόρεσε να φύγει από τη Μαριούπολη σήμερα, επειδή οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τους βομβαρδισμούς παρά την προσωρινή συμφωνία για κατάπαυση του πυρός.

“Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να βγάζεις έξω ανθρώπους κάτω από τέτοιες συνθήκες”, ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Η σχεδιαζόμενη για σήμερα απομάκρυνση των αμάχων κατοίκων της Μαριούπολης δεν ήταν εφικτή εξαιτίας ρωσικών βομβαρδισμών, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) ανακοίνωσε από την πλευρά της πως αυτή η δεύτερη προσπάθεια απομάκρυνσης των περίπου 200.000 ανθρώπων αμάχων κατοίκων της πόλης “διεκόπη”. Εν μέσω καταστροφικών σκηνών, μια δεύτερη προσπάθεια σήμερα να ξεκινήσει η απομάκρυνση περίπου 200.000 ανθρώπων από την πόλη σταμάτησε, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα είχε ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί εκ νέου προσπάθεια για την απομάκρυνση των αμάχων από τη Μαριούπολη. Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης είχε ανακοινώσει ότι η νέα επιχείρηση θα ξεκινήσει στις 12 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Για τον σκοπό αυτό θα υπήρχε προσωρινή κατάπαυση του πυρός από τις 10:00 ως τις 21:00, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Όπως μετέδωσε το enikos.gr, το μεσημέρι της Κυριακής σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών έξω από τον περίβολο του κτιρίου του ΟΑΣΕ στη Μαριούπολη, όπου έχει μεταφερθεί η διπλωματική αποστολή του ελληνικού προξενείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γενικός Πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης και όλοι όσοι βρίσκονται μέσα στο κτίριο, είναι καλά στην υγεία τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ