Μαριούπολη: Ανταλλαγή πυρών έξω από το κτίριο του ΟΑΣΕ που έχει μεταφερθεί το ελληνικό προξενείο

Ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε έξω από τον περίβολο του κτιρίου του ΟΑΣΕ στη Μαριούπολη, όπου έχει μεταφερθεί η διπλωματική αποστολή του ελληνικού προξενείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γενικός Πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης και όλοι όσοι βρίσκονται μέσα στο κτίριο, είναι καλά στην υγεία τους.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Δεν έχει εκδηλωθεί καμία επίθεση και κανενός είδους χτύπημα ούτε στο κτίριο του ΟΑΣΕ όπου στεγάζεται προσωρινά το προξενείο, ούτε στον χώρο μέσα από τον περίβολο.

Ωστόσο, σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται μια στρατηγικής σημασίας στρατιωτική εγκατάσταση του ουκρανικού στρατού και θεωρούν πως ενδεχομένως να ήταν αυτός ο στόχος των πυρών.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για χτύπημα εναντίον του κτιρίου του ΟΑΣΕ, όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο στην Μαριούπολη.

Νωρίτερα, υπήρξαν πληροφορίες για χτύπημα στο προξενείο, την ώρα που βρίσκεται σε ισχύ η κατάπαυση πυρός προκειμένου να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι για να απομακρυνθούν οι άμαχοι. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι o Έλληνας πρόξενος βρίσκεται σε καταφύγιο και έχει επικοινωνήσει με τις ελληνικές Αρχές μέσω δορυφορικού τηλεφώνου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ