Μαντλίν: Εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισής της – Μεγάλη επιχείρηση έρευνας σε φράγμα στην Πορτογαλία

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση οργανώνει στην Πορτογαλία η Γερμανική αστυνομία για την Μαντλίν ΜαΚάν, θέλοντας  να ερευνήσει μια πολύ συγκεκριμένη περιοχή, κοντά σε ένα φράγμα, καθώς ακόμα δεν έχει βρεθεί πτώμα του κοριτσιού.

Η περιοχή που θα ερευνηθεί είναι σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από το σημείο όπου εξαφανίστηκε το 2007 η μικρή Βρετανίδα Μαντλίν Μακάν.

Το φράγμα αυτό συνήθιζε να επισκέπτεται ο ύποπτος για την εξαφάνιση της ΜαΚάν, ο Κρίστιαν Μπρίκνερ, ο οποίος είναι φυλακισμένος στην Γερμανία για άλλα σεξουαλικά εγκλήματα. Η γερμανική αστυνομία πιστεύει ότι ο Μπρίκνερ έχει απαγάγει και δολοφονήσει το παιδί. Όσο δεν βρίσκεται πτώμα, τόσο δυσκολότερο είναι ο Μπρίκνερ να κατηγορηθεί για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν.


Σε συνεργασία με τις πορτογαλικές αρχές, θα κλείσουν δρόμοι που οδηγούν στο τεχνητό φράγμα κοντά στην πόλη Σίλβες στη νότια Πορτογαλία, ώστε να αρχίσουν αύριο οι έρευνες με εκσκαφείς στην δασώδη περιοχή γύρω από το φράγμα, αλλά και με δύτες, στο βυθό του φράγματος, χωρίς να παρενοχλούνται οι ερευνητές. Σύμφωνα με τα πλάνα που μετέδωσε η πορτογαλική τηλεόραση, σήμερα καθορίστηκε η περίμετρος γύρω από την τοποθεσία όπου θα ξεκινήσουν αύριο Τρίτη οι έρευνες. Πολλά ΜΜΕ  υπενθύμισαν ότι δύτες είχαν ήδη χτενίσει αυτή τη ζώνη το 2008, όμως βρήκαν μόνο λείψανα ζώων.


Σύμφωνα με την Daily Mail, στην περιοχή θα βρίσκονται και αστυνομικοί της Scotland Yard, αλλά μόνο για να παρακολουθήσουν τις έρευνες και όχι για να συμμετάσχουν σε αυτές.
Η έρευνα αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον δύο μέρες, αλλά εάν εντοπιστούν τυχόν στοιχεία οι αστυνομικοί θα παραμείνουν στο σημείο.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση που στήνεται σχετικά με την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν, από το 2014 όταν η βρετανική αστυνομία έλαβε άδεια για να εξετάσει, με την βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων την περιοχή Πράια ντα Λουζ, όπου παραθέριζε η οικογένειά ΜαΚαν, όταν χάθηκε η μικρή Μαντλίν.

Η αστυνομία προσανατολίστηκε στη νέα αυτή έρευνα μετά την μαρτυρία ατόμου, το οποίο είπε ότι είδε μία γυναίκα να παραδίδει στον Μπρίκνερ ένα παιδί που έμοιαζε με τη μικρή Μαντλίν, δύο μέρες μετά την εξαφάνισή της. Ο Κρίστιαν Μπρίκνερ  εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης για τον βιασμό μιας 72χρονης Αμερικανίδας το 2005 στην Πορτογαλία, και είχε θεωρηθεί από το 2020 ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της μικρής Μαντλίν. Το πορτογαλικό περιοδικό Expresso αποκάλυψε ότι συνήθιζε να πηγαίνει στο φράγμα Αράντε, που βρίσκεται πολύ κοντά στην κοινότητα Σίλβες.

Κρίστιαν Μπρίκνερ
Ο ύποπτος Κρίστιαν Μπρύκνερ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ