Μακρόν και Ερντογάν συζήτησαν τις εξαγωγές σιτηρών

Ο Εμανουέλ Μακρόν συνομίλησε επί μία ώρα τηλεφωνικά με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κυρίως για το θέμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Oι δύο ηγέτες συζήτησαν κυρίως “την επείγουσα ανάγκη να καταστεί δυνατή η εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών, από τα οποία εξαρτώνται πολλές χώρες για την επισιτιστική τους ασφάλεια”, αναφέρει το Élysée σε ανακοίνωση του.

Της Μαρίας Δεναξά 

“Συζήτησαν τους διάφορους πιθανούς τρόπους μεταφοράς των σιτηρών από την Ουκρανία, σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη, και συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή προκειμένου να βρεθεί γρήγορα μια λύση”, συνεχίζει η ανακοίνωση, αναφέροντας ότι ο αρχηγός του κράτους θα συνεχίσει τις σχετικές επαφές με άλλους ηγέτες.

Ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Ρετζέπ Ερντογάν συζήτησαν, επίσης, τις αιτήσεις της Φινλανδίας και της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, για τις οποίες η Τουρκία είναι πολύ επιφυλακτική. “Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε τη σημασία του σεβασμού της κυρίαρχης επιλογής των δύο αυτών χωρών, η οποία προέκυψε από μια δημοκρατική διαδικασία και ανταποκρίνεται στην εξέλιξη του περιβάλλοντος ασφαλείας τους. Ελπίζει ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν προκειμένου να βρεθεί μια γρήγορη λύση”, ανέφερε το Elysée.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ