Μακελειό στο Μεξικό: Ένοπλοι σκότωσαν εννέα άτομα σε κατάστημα με κουλοχέρηδες – ΦΩΤΟ

Ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν εννέα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων έναν 12χρονο και τέσσερις εφήβους, σε καταιγισμό πυρών σε ένα κατάστημα με κουλοχέρηδες στην Πολιτεία Μιτσοακάν του κεντρικού Μεξικού.

Ο γενικός εισαγγελέας του Μιτσοακάν ανέφερε ότι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών στο κατάστημα, στην πόλη Ουρουαπάν. Άλλος ένας άνθρωπος πέθανε λίγο αργότερα, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο αριθμός των τραυματιών δεν διευκρινίστηκε.

Τα νεότερα από τα θύματα ήταν ηλικίας 12 και 13 ετών. Μεταξύ των νεκρών είναι άλλοι τρεις ανήλικοι, ηλικίας 14, 17 και 18 ετών. Βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πτώματα μέσα σε μια λίμνη αίματος, στο πάτωμα του καταστήματος.

Οι αρχές δεν ανακοίνωσαν ποιο ήταν το κίνητρο της επίθεσης. Στην Ουρουαπάν οι συμμορίες ανταγωνίζονται για τον έλεγχο της παραγωγής και της μεταφοράς ναρκωτικών, όπως της κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, αλλά και του επικερδούς εμπορίου αβοκάντο. Το Ουρουαπάν είναι ένα σημαντικό κέντρο επεξεργασίας και εξαγωγής αβοκάντο που καλλιεργούνται σε όλο το Μιτσοακάν.

Μολονότι είναι σπάνιο να στοχοθετούνται παιδιά, οι πόλεμοι των συμμοριών ευθύνονταν πέρσι σε μεγάλο βαθμό για τα χειρότερα επεισόδια βίας που έχει βιώσει ποτέ το Μεξικό. Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 34.600. Εξάλλου, τα καρτέλ συχνά εκβιάζουν και αποσπούν χρήματα από καταστήματα με κουλοχέρηδες.

Τα μεξικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η σφαγή αυτή συνδέεται με μια διαμάχη αντίπαλων καρτέλ για τον έλεγχο του εμπορίου συνθετικών ναρκωτικών. Η εκπρόσωπος του γενικού εισαγγελέα απέφυγε να σχολιάσει την πληροφορία, σημειώνοντας μόνο ότι η έρευνα συνεχίζεται.

Η εισαγγελία ανέφερε μόνο ότι οι τέσσερις δράστες χρησιμοποίησαν όπλα από αυτά που προορίζονται μόνο για τον στρατό. Στο κατάστημα βρέθηκαν 65 κάλυκες των 9 χιλιοστών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ