Μακελειό στην Κωνσταντινούπολη: 15 νεκροί και 69 τραυματίες αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Υγείας

Τουλάχιστον 15 νεκροί και 69 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής επίσημος απολογισμός του τουρκικού υπουργείου Υγείας, για την έκρηξη που σημειώθηκε έξω απο το στάδιο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε οτι η επίθεση στόχευε να προκαλέσει τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό θυμάτων τόνισε οτι «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι με την βούληση του Θεού, εμείς, ως χώρα και ως έθνος, θα νικήσουμε τον τρόμο, τις τρομοκρατικές οργανώσεις και τις δυνάμεις πίσω από αυτές».

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση μέχρι στιγμής, ενώ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, το γραφείο του εισαγγελέα στην Κωνσταντινούπολη διεξάγει έρευνα για τις εκρήξεις.

«Εμοιαζε με κόλαση. Οι φλόγες έφταναν ως τον ουρανό. Επινα τσάι σε ένα καφέ δίπλα στο τέμενος», τόνισε ο Ομέρ Γιλμάζ, που εργάζεται ως καθαριστής στο κοντινό τέμενος Ντολαμπαχτσέ, που βρίσκεται στο δρόμο ακριβώς απέναντι από το στάδιο.

«Οι άνθρωποι έσκυψαν κάτω από τα τραπέζια, οι γυναίκες έκλαιγαν. Οι φίλαθλοι που έπιναν τσάι στο καφέ έψαχναν να κρυφτούν, ήταν φρικτό», τόνισε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ένας φωτογράφος του Ρόιτερς αντίκρισε πολλούς αστυνομικούς σοβαρά τραυματίες.

Aυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είδε «μέρη ανθρωπίνου σώματος να πετάγονται στον αέρα», ενώ δημοσιογράφος του Πρακτορείου αντίκρισε σπασμένα τα τζάμια ενός λεωφορείου που χρησιμοποιείτο για την μεταφορά αστυνομικών δυνάμεων.

Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε πως μία από τις εκρήξεις είχε στόχο ένα όχημα της αστυνομίας που αποχωρούσε από το στάδιο, καθώς οι φίλαθλοι και θεατές του ποδοσφαιρικού αγώνα είχαν ήδη διασκορπιστεί.

Οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν την αναμετάδοση εικόνων από την επίθεση, ένα μέτρο που λαμβάνουν έπειτα από κάθε αντίστοιχο γεγονός.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αγκυρα καταδίκασε με ανάρτηση της στο Twitter την «άνανδρη επίθεση», διαβεβαιώνοντας ότι στέκεται στο πλευρό «του τουρκικού λαού ενάντια στην τρομοκρατία».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς εξέφρασε «την αλληλεγγύη του στους τούρκους πολίτες και στις οικογένειες των θυμάτων της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη».

Μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων τα πρόσφατα χρόνια έχουν πλήξει την Τουρκία, με κάποιες από τις επιθέσεις να επιρρίπτονται σε τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και άλλες σε κούρδους αντάρτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Κωνσταντινούπολη – Τουλάχιστον 15 νεκροί – ΒΙΝΤΕΟ από την έκρηξη

Κωνσταντινούπολη – Η έκρηξη σε ζωντανή μετάδοση – ΒΙΝΤΕΟ

Κωνσταντινούπολη – Πυροβολισμοί στο σημείο της έκρηξης – Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ

Ερντογάν: Οι βομβιστές είχαν στόχο τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ