Μακελειό στη Γερμανία: Τρεις νεκροί σε επίθεση με μαχαίρι – Με ψυχολογικά προβλήματα ο δράστης

Συναγερμός σήμανε στην πόλη Βίρτσμπουργκ της Γερμανίας, το απόγευμα της Παρασκευής, όταν άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι επιτέθηκε σε περαστικούς, στην πλατεία Μπαρμπαρόσα, στο κέντρο της πόλης, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας τουλάχιστον έξι. Ο 24χρονος Σομαλός, ήταν ήδη σεσημασμένος από τις αρχές, ενώ είχε υποχρεωθεί να νοσηλευθεί και σε ψυχιατρική κλινική.

Αμέσως, στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή, ενώ αστυνομικοί πυροβόλησαν τον ένοπλο στο πόδι εξουδετερώνοντάς τον.

Σύμφωνα με το br.de, ο δράστης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. “Δεν έχουμε αποδείξεις για άλλους δράστες” τόνισε η αστυνομία που διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι δεν κινδυνεύουν πλέον, ενώ η περιοχή έμεινε για ώρες αποκλεισμένη.

Αρχικά δεν είχε γίνει γνωστό οτιδήποτε σχετικά με τα πιθανά κίνητρα του δράστη, αλλά στη συνέχεια θεωρήθηκε ότι πρόκειται για άτομο με ψυχικά διαταραγμένη προσωπικότητα. Στο σημείο έσπευσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, Χοακίμ Χέρμαν, ώστε να ενημερωθεί για το περιστατικό.

Η επίθεση ξύπνησε μνήμες από το περιστατικό σε τρένο κοντά στο Βίτσμπουργκ, πριν από πέντε χρόνια, στις 18 Ιουλίου 2016, όταν είχαν τραυματιστεί σοβαρά τέσσερις άνθρωποι. Ένας 17χρονος πρόσφυγας από το Αφγανιστάν επιτέθηκε σε ταξιδιώτες με μαχαίρι και τσεκούρι, ενώ διέφυγε πεζή, επιτέθηκε σε μία γυναίκα που περπατούσε και τελικά πυροβολήθηκε από την αστυνομία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ