Μαϊνούρ Οζντεμίρ: Ποια είναι η μοναδική γυναίκα στο υπουργικό του Ερντογάν

Γεννημένη στις Βρυξέλλες, είναι η νέα υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην Τουρκία και μοναδική γυναίκα στο υπουργικό του Ερντογάν.

Τουρκία: Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση του Ερντογάν – Εκτός Ακάρ, Τσαβούσογλου και Σοϊλού

H Mαïνούρ Οζντεμίρ, πρώην δημοτική σύμβουλος του cdH (Ανθρωπιστικό Δημοκρατικό Κέντρο) στο Σκαρμπέεκ και βουλευτής Βρυξελλών για δέκα χρόνια, ορίστηκε υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Υποθέσεων στη νέα τουρκική κυβέρνηση, αναφέρει το δίκτυο rtbf.

Τουρκία: Ποιος είναι ο νέος υπουργός οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ

Γεννημένη στις Βρυξέλλες το 1982, η Mαϊνούρ Οζντεμίρ, απόφοιτη του ULB στις Πολιτικές Επιστήμες, έλαβε μέρος το 2006, στις δημοτικές εκλογές. Εξελέγη με το cdH. Τον Ιούνιο του 2009 έγινε βουλευτής Βρυξελλών. Επανεξελέγη το 2014. Αποβλήθηκε από το cdH μετά τις δηλώσεις της για τη γενοκτονία των Αρμενίων. Ειδικότερα, όπως μετέδωσαν το 2015 τα βελγικά Μέσα, είχε αρνηθεί να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων.

Η Mαϊνούρ Οζντεμίρ αποφάσισε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, να αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή των Βρυξελλών το 2019, στο τέλος της δεύτερης θητείας της. Την επόμενη χρονιά, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον οποίο ήταν κοντά, όπως επισημαίνει το rtbf, την όρισε Πρέσβη στην Αλγερία, θέση την οποία αφήνει για να αναλάβει υπουργική θέση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ