Μαϊάμι: Ανώμαλη προσγείωση για αεροπλάνο με 126 επιβάτες – «Νόμιζα ότι θα πεθάνω»

Πανικός για τους 126 επιβάτες αεροπλάνου που έκανε ανώμαλη προσγείωση στο αεροδρόμιο του Μαϊάμι και τυλίχθηκε στις φλόγες. Τουλάχιστον τρία άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Η πτήση της Red Air από τη Δομινικανή Δημοκρατία προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο περίπου στις 5:30 μ.μ. και κατέστρεψε έναν πύργο επικοινωνιών αλλά και ένα μικρό κτίριο πριν σταματήσει σε μια περιοχή με γρασίδι δίπλα στον διάδρομο προσγείωσης, ανέφερε το τοπικό δίκτυο WSVN.

Το σύστημα προσγείωσης του αεροπλάνου δυσλειτουργούσε δήλωσαν αξιωματούχοι. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 126 επιβάτες και 11 μέλη του πληρώματος τη στιγμή της συντριβής.

Τμήματα του κατεστραμμένου πύργου επικοινωνιών ήταν ορατά στο δεξί φτερό του αεροπλάνου, το οποίο έπιασε φωτιά στη συνέχεια, σύμφωνα με το πρακτορείο.

 

«Αυτό που συνέβη εδώ είναι ένα θαύμα», είπε η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ Ντανιέλα Λεβίν Κάβα, η οποία είχε προσγειωθεί στο αεροδρόμιο με ξεχωριστή πτήση.

«Προφανώς έσκασε ένα λάστιχο, και μετά ανέβηκε ξανά και κατέβηκε, και η προσγείωση ήταν τόσο σκληρή, που ολόκληρη η συσκευή προσγείωσης καταστράφηκε και η κοιλιά του αεροπλάνου είναι στο έδαφος» ανέφερε.

Μια επιβάτης, η Πάολα Γκαρσία, είπε στις κάμερες: «Νόμιζα ότι θα πεθάνω».

«Όλα τα παράθυρα έσπασαν και κάποιος έσπασε το πόδι και το χέρι του. Φρικτό», είπε η Γκαρσία. «Το αεροπλάνο ήταν σαν να πηδούσε και να πηδούσε και να πηδούσε» περιέγραψε για τα λεπτά τρόμου που βίωσαν.

«Άρχισα να τρέχω και πήδηξα και νόμιζα ότι θα εκραγεί», πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ