Λύθηκε οριστικά το μυστήριο με το μοιραίο Boeing

Το τμήμα πτερυγίου που είχε βρεθεί στο γαλλικό νησί Ρεϊνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό, θεωρείται “μετά βεβαιότητας” ότι ανήκε στην πτήση MH370, στο Μπόινγκ της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από ενάμιση χρόνο, ενώ εκτελούσε την πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο, ανακοίνωσαν σήμερα οι γαλλικές εισαγγελικές αρχές.

 Οι πραγματογνώμονες που εξέτασαν τα συντρίμμια δηλώνουν “μετά βεβαιότητας ότι το πτερύγιο που βρέθηκε στις 29 Ιουλίου 2015 στο Ρεϊνιόν ανήκει στην πτήση ΜΗ370” σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εισαγγελία.

Στις αρχές Αυγούστου η κυβέρνηση της Μαλαισίας είχε ήδη ανακοινώσει ότι το τμήμα αυτό προερχόταν σίγουρα από το Μπόινγκ 777 που χάθηκε τον Μάρτιο του 2014. Οι γαλλικές αρχές, που είχαν ξεκινήσει δική τους έρευνα την εποχή εκείνη επειδή τέσσερις από τους 239 επιβάτες του αεροσκάφους ήταν Γάλλοι υπήκοοι, εμφανίστηκαν πιο επιφυλακτικές και έκαναν λόγο μόνο για “ισχυρές ενδείξεις”.

Από την εξέταση των συντριμμιών σε ένα στρατιωτικό εργαστήριο εντοπίστηκαν “τρεις σειριακοί αριθμοί στο εσωτερικό του πτερυγίου” οι οποίοι οδήγησαν τους ειδικούς σε μια εταιρεία που συνεργάζεται με την Boeing, την Airbus Defense & Space (ADS-SAU) που εδρεύει στη Σεβίλη της Ισπανίας. Με βάση τον έναν από τους αριθμούς αυτούς η εταιρεία διαπίστωσε ότι η ίδια είχε κατασκευάσει το συγκεκριμένο πτερύγιο που τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο Μπόινγκ 777.

Μετά την εξαφάνιση του Μπόινγκ 777 είχαν διατυπωθεί πολλές διαφορετικές θεωρίες για την τύχη του και είχε οργανωθεί μια τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό του, καθώς η συντριβή του θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας.

Διαβάστε επίσης:

Ομάδα εμπειρογνωμόνων στις Μαλδίβες για το εξαφανισμένο Boeing

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ