Λύθηκε έπειτα από έξι μήνες το μυστήριο με τα σκασμένα ελαστικά στα αυτοκίνητα – Ούτε οι γείτονες, ούτε η Μαφία οι δράστες

Οι κάτοικοι του Vastogirardi, μιας μικρής πόλης  στη νότια Ιταλία, έλυσαν τελικά έπειτα από έξι μήνες το μυστήριο με τα σκασμένα ελαστικά στα αυτοκίνητά τους.

Όλα ξεκίνησαν τον Ιούλιο , όταν η ήσυχη πόλη Vastogirardi ήρθε αντιμέτωπη με την πρώτη περίπτωση σκόπιμης διάτρησης ελαστικού εδώ και πολλά χρόνια. Ο ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου που είχε αφήσει σταθμευμένο στην Piazza Giusto Girardi το βρήκε με σκασμένο λάστιχο και κάλεσε την αστυνομία, αλλά μετά από επιθεώρηση της γύρω περιοχής και σύντομη έρευνα δεν εντοπίστηκαν ύποπτοι. Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, είχαν καταγραφεί αρκετές παρόμοιες καταγγελίες για τρύπημα ελαστικών, οι οποίες σημειώθηκαν όλες στην πλατεία της πόλης. Φήμες για καυγάδες μεταξύ γειτόνων, ακόμη και για απόπειρες εκφοβισμού από τη Μαφία άρχισαν να κυκλοφορούν, αλλά τελικά η πραγματική αιτία των τρυπημάτων αποδείχθηκε ακόμη πιο παράξενη.

Το μυστήριο των διάτρητων ελαστικών έγινε τόσο μεγάλη υπόθεση στο Vastogirardi που η Διοίκηση του λόχου των Καραμπινιέρων του Agnone άρχισε να οργανώνει υπηρεσίες παρακολούθησης με προσωπικό με πολιτικά ρούχα στην Piazza Giusto Girardi, ελπίζοντας να πιάσει τον ένοχο επ’ αυτοφώρω. Ωστόσο, η προσπάθειά τους να λύσουν το μυστήριο απέβη άκαρπη, καθώς δεν αναφέρθηκαν άλλα σκασμένα ελαστικά.

Η μονάδα ερευνών των καραμπινιέρων της Isernia ήρθε σε βοήθεια των τοπικών συναδέλφων τους και εγκατέστησε κάμερες παρακολούθησης στην πλατεία Vastogirardi. Χρειάστηκαν μόνο λίγες ημέρες για να πιάσουν τελικά τον ένοχο επ’ αυτοφώρω, αλλά δεν ήταν αυτός που ή αυτό που περίμεναν. Αποδείχθηκε ότι τα σκασμένα λάστιχα ήταν έργο του Bily, ενός μεγαλόσωμου σκύλου.

Ο σκύλος καταγράφηκε από την κάμερα να ροκανίζει το λάστιχο και τον μπροστινό προφυλακτήρα ενός αυτοκινήτου και η ιδιοκτήτριά του παραδέχτηκε ότι πάσχει από ουλίτιδα εδώ και αρκετό καιρό, προσθέτοντας ότι δεν γνώριζε για τις νυχτερινές του περιπέτειες. Όπως και να έχει, η γυναίκα θα πρέπει τώρα να αποζημιώσει τους άλλους οδηγούς για τις ζημιές που προκάλεσε ο Bily.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ