Λονδίνο: Συνελήφθη ύποπτος για την κλοπή έργου του Banksy

Χειροπέδες σε ένα άτομο στο πλαίσιο της έρευνας για την κλοπή έργου του Banksy στο Λονδίνο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της βρετανικής πρωτεύουσας.

Όπως μεταδίδει η Guardian, το έργο του διάσημου street artist -μία πινακίδα «Stop» με τρία στρατιωτικά drones- εμφανίστηκε την Παρασκευή στο Πέκαμ του Λονδίνου, με τον καλλιτέχνη να επιβεβαιώνει πως είναι δημιούργημά του. Το έργο, εκτιμώμενης αξίας έως και 550.000 ευρώ, εκλάπη λίγο αφότου επιβεβαιώθηκε ότι ήταν γνήσιο.

Σύμφωνα με τον Ούρλιχ Μπλανς, ειδικό στην τέχνη του δρόμου στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης στη Γερμανία, το έργο πιθανώς υποδηλώνει μια κριτιονκή στο παγκόσμιο εμπόριο όπλων. Πολλοί από τους οπαδούς του Banksy, πάντως, ερμήνευσαν την τελευταία του δουλειά ως έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ιδιοκτήτης γκαλερί στο Έσεξ, Τζον Μπράντλερ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το έργο τέχνης μπορεί να αξίζει έως και 550.000 ευρώ. «Η προσοχή των μέσων ενημέρωσης το έχει κάνει πιο πολύτιμο» σχολίασε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ