Λιζ Τρας: Χωρίς αυτοκριτική οι τελευταίες δηλώσεις της – Η αναφορά στον Ρωμαίο φιλόσοφο Σενέκα

Η χώρα αναμένει «καλύτερες ημέρες», ανέφερε η απερχόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας κατά την τελευταία της ομιλία με τον ρόλο της πρωθυπουργού έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο στην Ντάουνινγκ Στριτ.

«Η χώρα μας συνεχίζει να μάχεται μέσα στην καταιγίδα. Αλλά πιστεύω στη Βρετανία. Πιστεύω στον βρετανικό λαό. Και γνωρίζω ότι μας περιμένουν καλύτερες ημέρες», δήλωσε η Λιζ Τρας προτού αναχωρήσει για τη συνάντησή της με τον βασιλιά Κάρολο, στον οποίο επέδωσε επισήμως την παραίτησή της.

Η Λιζ Τρας ευχήθηκε στον αντικαταστάτη της Ρίσι Σούνακ κάθε επιτυχία στον ρόλο του και τόνισε ότι εξακολουθεί να πρεσβεύει την ιδεολογία της υψηλής ανάπτυξης και χαμηλής φορολογίας, την οποία επιχείρησε να ακολουθήσει στη σύντομη θητεία της.

«Από την θητεία μου στην πρωθυπουργία είμαι περισσότερο πεπεισμένη από ποτέ ότι πρέπει να είμαστε τολμηροί και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας», σχολίασε η Τρας προτού επικαλεστεί τον Ρωμαίο φιλόσοφο Σενέκα: «Δεν είναι επειδή τα πράγματα είναι δύσκολα που δεν τολμάμε, αλλά επειδή δεν τολμάμε είναι δύσκολα».

Η Τρας ήταν η πρωθυπουργός με την πιο σύντομη θητεία στην πολιτική ιστορία της Βρετανίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ