Λίβανος: Συνελήφθησαν δύο αδελφοί για την απόπειρα εισαγωγής αμφεταμινών στη Σαουδική Αραβία

Οι αρχές του Λιβάνου συνέλαβαν δύο αδελφούς με την υποψία ότι εμπλέκονται στην αποτυχημένη απόπειρα εισαγωγής αμφεταμινών στη Σαουδική Αραβία, μια υπόθεση για την οποία το Ριάντ επέβαλε απαγόρευση εισαγωγής λιβανέζικων προϊόντων στη χώρα.

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε την απαγόρευση αυτήν στις 23 Απριλίου, αφού οι υπηρεσίες της εντόπισαν 5,3 εκατομμύρια χάπια Captagon κρυμμένα σε φορτία ροδιών από τον Λίβανο.

Ο υπουργός Εσωτερικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης του Λιβάνου, Μοχάμεντ Φάχμι, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό MTV κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στη μεθοριακή περιοχή βορείως της κοιλάδας Μπεκάα, απ’ όπου γίνεται λαθρεμπόριο διαφόρων προϊόντων –από ναρκωτικά και καύσιμα μέχρι τρόφιμα– με τη Συρία. «Αποκαλύψαμε τους συνεργούς και η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται», είπε ο Φάχμι.

Ο υπουργός σημείωσε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις πως η πανίσχυρη, σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ εμπλέκεται στην υπόθεση αυτή. Η Χεζμπολάχ κατηγορείται από τις ΗΠΑ και τους τοπικούς αντιπάλους της ότι συνδέεται με το επικερδές λαθρεμπόριο ναρκωτικών στον Λίβανο και τη Συρία, μέσω του οποίου χρηματοδοτεί τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της. Η φιλοϊρανική οργάνωση ελέγχει την περιοχή των συνόρων και οι μαχητές της κινούνται ελεύθερα μεταξύ των χωρών, για να πολεμήσουν στο πλευρό των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Η Συρία πιστεύεται ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς και εξαγωγείς χαπιών Captagon, τα οποία είναι δημοφιλή μεταξύ των εύπορων νέων στη Μέση Ανατολή και ιδίως στις χώρες του Κόλπου.

Πηγή: ΑΠΕ, Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ