Λίβανος: Σκληρές εικόνες με ξυλοδαρμούς παιδιών σε νηπιαγωγείο

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει στον Λίβανο οι εικόνες με ξυλοδαρμό μικρών παιδιών σε νηπιαγωγείο.

Ακτιβιστές κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο που δείχνει παιδιά να ξυλοκοπούνται και να κακοποιούνται σε ένα νηπιαγωγείο στο Λίβανο. Μετά την οργή που προκλήθηκε οι αρχές ανακοίνωσαν ότι έκλεισαν το νηπιαγωγείο.

Στο βίντεο φαίνεται μία γυναίκα να ταϊζει ένα μικρό παιδάκι, να το χτυπάει στο πρόσωπο και το κεφάλι και να το σπρώχνει σε ένα βρεφικό ρηλάξ. Στη συνέχεια φαίνεται να σπρώχνει τροφή στο στόμα ενός άλλου παιδιού και να το χτυπάει στο πρόσωπο και το σώμα. Μάλιστα οι ακτιβιστές έδωσαν στην δημοσιότητα το όνομα αλλά και φωτογραφίες της δασκάλας που χτυπάει τα παιδιά.

Η Γενική Διεύθυνση των Δυνάμεων Εσωτερικής Ασφάλειας ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι «ξεκίνησε έρευνα σχετικά με το βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο περιλαμβάνει ξυλοδαρμούς και κακοποίηση παιδιών μέσα σε βρεφονηπιακό σταθμό στη βόρεια περιοχή Ματεν».

Στη συνέχεια, το γραφείο ΜΜΕ του Υπουργού Υγείας, Firas Al-Abyadh, ανακοίνωσε, σε ανακοίνωσή του, «το κλείσιμο του παιδικού σταθμού με κόκκινο κερί, μετά τη διαθεσιμότητα επιβεβαιωμένων στοιχείων που προέκυψαν από την ταχεία έρευνα για την υπόθεση κακοποίησης παιδιών».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο υπουργός Υγείας κάλεσε τη Δικαιοσύνη να «επιβάλει τα μέγιστα σωφρονιστικά μέτρα κατά των δραστών» και είπε ότι «το κλείσιμο δεν αρκεί και η τιμωρία πρέπει να είναι αυστηρή».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Political Pen (@political.pen)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ