Λίβανος: Νύχτα τρόμου στη Βηρυτό – Το Ισραήλ βομβάρδισε πολυκατοικία στην καρδιά της πόλης

Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν σήμερα διαμέρισμα σε κεντρική συνοικία της Βηρυτού. Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου και το δίκτυο Al Jazeera, η επιδρομή στόχευσε πολυώροφο κτίριο στην πυκνοκατοικημένη περιοχή Aisha Bakkar.

LIVE – 12η ημέρα πολέμου ΗΠΑ-Ισραήλ με Ιράν – Οι εξελίξεις

Σε αντίθεση με την τακτική της ισοπέδωσης ολόκληρων οικοδομημάτων που ακολούθησε το Ισραήλ τις τελευταίες 10 ημέρες, το συγκεκριμένο πλήγμα φαίνεται πως ήταν στοχευμένο, καταστρέφοντας ολοσχερώς έναν ή δύο ορόφους της πολυκατοικίας.


Το κτίριο παραμένει στις φλόγες, με τουλάχιστον δύο διαμερίσματα να καίγονται, ενώ πυκνοί καπνοί καλύπτουν την περιοχή.

Δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται στο σημείο και δίνουν μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Θύματα και επιθέσεις στην επικράτεια

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Δημόσιας Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν από ισραηλινή επίθεση στην πόλη Ζλάγια.

Επιπλέον, τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν σε πλήγμα στην πόλη Τιμπνίν, στην περιοχή Μπιντ Τζμπεΐλ του νότιου Λιβάνου.


Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, η Βηρυτός συγκλονίστηκε από δύο εξαιρετικά ισχυρές αεροπορικές επιδρομές στα νότια προάστια της πόλης.

Οι εκρήξεις έγιναν αισθητές και ακούστηκαν σε ολόκληρη την πόλη. Συγκλόνισαν το έδαφος και τράνταξαν παράθυρα σε περιοχές πραγματικά αρκετά μακριά από τη Νταχίγια, την περιοχή που αποτελεί το επίκεντρο των αλλεπάλληλων βομβαρδισμών το τελευταίο δεκαήμερο.


Η Βηρυτός δεν ήταν ο μοναδικός στόχος της αποψινής νύχτας. Επιβεβαιώθηκαν πλήγματα στην Κοιλάδα Μπεκάα στα ανατολικά, κοντά στα σύνορα με τη Συρία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK