Λίμπερμαν: «Το Ιράν φιλοδοξεί να απειλήσει τις δημοκρατικές χώρες όλου του κόσμου»

Ως «πρόκληση έναντι των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, κι ένα μέσο για να δοκιμαστούν οι αντιδράσεις μας» χαρακτήρισε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Αβίγκντορ Λίμπερμαν την ανακοίνωση του Ιράν ότι προχώρησε στην επιτυχή δοκιμή ενός νέου βαλλιστικού πυραύλου με δραστικό βεληνεκές 2.000 χιλιομέτρων.

«Είναι μια ακόμα απόδειξη της φιλοδοξίας του Ιράν να γίνει μεγάλη δύναμη και να απειλήσει τις χώρες της Μέσης Ανατολής και τα δημοκρατικά κράτη όλου του κόσμου. Μπορεί να φανταστεί κανείς τι θα συνέβαινε εάν το Ιράν αποκτούσε πυρηνικά όπλα, όπως επιδιώκει. Δεν πρέπει να επιτραπεί κάτι τέτοιο», συμπλήρωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ.

Το Ιράν γνωστοποίησε νωρίτερα το Σάββατο ότι δοκίμασε «με επιτυχία» έναν νέο βαλλιστικό πύραυλο βεληνεκούς 2.000 χλμ., τη στιγμή που οι ΗΠΑ καταγγέλλουν το ιρανικό πρόγραμμα κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων και απειλούν να αποχωρήσουν από το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (Joint Comprehensive Plan of Action, JCPOA), τη συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα ανάμεσα στην Τεχεράνη και τις μεγάλες δυνάμεις.

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ