Λευκός Οίκος: Η Μόσχα επέβαλε κυρώσεις στον… πατέρα του Τζο Μπάιντεν – Η σκωπτική αντίδραση

Η Μόσχα απάντησε με κυρώσεις στις ΗΠΑ και τον πρόεδρο Τζο Μπάντεν ως αντίποινα στις κυρώσεις που πλήττουν τη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ωστόσο, σκωπτική ήταν η απάντηση του Λευκού Οίκου στις κυρώσεις που επέβαλε η Ρωσία στον Αμερικανό πρόεδρος καθώς, όπως τόνισε σε ανακοίνωσή του, η Μόσχα μπορεί να επέβαλε κατά λάθος κυρώσεις σε βάρος του πατέρα του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος δεν βρίσκεται στη ζωή, επειδή παρέλειψε το «τζούνιορ» στο ακριβές όνομα του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών (σσ. Τζόζεφ Ρόμπινετ Μπάιντεν τζούνιορ).

Σε αντίποινα για την επιβολή αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της, η Μόσχα ανακοίνωσε σήμερα ότι συμπεριέλαβε τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, τον υπουργό Εξωτερικών Λόιντ Όστιν, τον αρχηγό της CIA Ουίλιαμ Μπερνς, τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν, την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι και άλλους αξιωματούχους των ΗΠΑ σε μια λίστα απαγόρευσης εισόδου στη Ρωσία.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι “τζούνιορ”, επομένως μπορεί να έχουν επιβάλει κυρώσεις σε βάρος του πατέρα του, ας αναπαυθεί εν ειρήνη», δήλωσε σκωπτικά η Ψάκι και συμπλήρωσε: «Κανείς μας δεν σχεδιάζει ταξίδια αναψυχής στη Ρωσία, κανείς μας δεν έχει τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους δεν θα έχει πρόσβαση, οπότε θα προχωρήσουμε μπροστά», συμπλήρωσε.

Η κίνηση της Ρωσίας είχε μάλλον συμβολικό χαρακτήρα, αφού το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών υπογράμμισε ότι εάν χρειαστεί θα διασφαλίσει πως τυχόν επαφές με υψηλόβαθμους αξιωματούχους από τη συγκεκριμένη λίστα θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν.

«Νομίζω πως είμαστε βέβαιοι ότι εάν χρειαστεί να έχουμε… άμεσες ή έμμεσες διαβουλεύσεις με τη Ρωσία, θα μπορέσουμε να τις πραγματοποιήσουμε», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.