Λευκός Οίκος: Η ανακοίνωση για τη συνάντηση Μπάιντεν με Ερντογάν – Τι συζήτησαν

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Λευκός Οίκος για τη συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου των G20.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του RealFm 97,8 στις ΗΠΑ, Θανάση Τσίτσα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «ο Πρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε τα βαθιά του συλλυπητήρια στον Πρόεδρο Ερντογάν και στον λαό της Τουρκίας για τις πράξεις βίας στην Κωνσταντινούπολη και κατέστησε σαφές ότι στεκόμαστε στο πλευρό του Συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Πρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε την εκτίμησή του στον Πρόεδρο Ερντογάν για τις προσπάθειές του να ανανεώσει την πρωτοβουλία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, η οποία και οι δύο συμφώνησαν ότι ήταν κρίσιμη για τη βελτίωση της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας εν μέσω του πολέμου της Ρωσίας και ότι η πρωτοβουλία πρέπει να συνεχιστεί».

«Οι δυο τους συζήτησαν επίσης τον συνεχή στενό συντονισμό για θέματα της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ και άλλα θέματα περιφερειακού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος», καταλήγει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ