Λευκός Οίκος για Πούτιν: Κάνει λάθος αν νομίζει ότι θα αντέξει περισσότερο από εμάς στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ «Πούτιν σφάλλει αν νομίζει ότι θα αντέξει περισσότερο από εμάς», δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ μετά από ερώτηση για την στήριξη της Δύσης προς την Ουκρανία.

Λευκός Οίκος: Το «καρφί» στο Κρεμλίνο για τον θάνατο του Πριγκόζιν

Το Κρεμλίνο δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η κόπωση της υποστήριξης στην Ουκρανία θα μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου στους Δυτικούς, την επομένη μιας προσωρινής συμφωνίας για τον προϋπολογισμό στο αμερικανικό Κογκρέσο που αφήνει στην άκρη τη χρηματοδότηση της στρατιωτικής και ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Ο Λευκός Οίκος είναι σε επαφή με τους συμμάχους και τους εταίρους σε σχέση με πιθανές καθυστερήσεις στη νέα χρηματοδότηση της Ουκρανίας, τη συνέχιση της χρηματοδότησης στη χώρα αυτή και οι συνομιλίες αυτές θα συνεχιστούν, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος Καρίν Ζαν-Πιερ.

Μπάιντεν: Δεσμεύτηκε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία

Το Κογκρέσο ενέκρινε το Σάββατο νόμο που παρατείνει τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους για περισσότερο από έναν μήνα ώστε να αποτρέψει την αναστολή της λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών, όμως δεν περιλαμβάνει καμιά νέα βοήθεια για το Κίεβο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ