Λευκορωσία: Αυτός είναι ο διάλογος του πιλότου της Ryanair με τον πύργο ελέγχου του Μινσκ

Τον απομαγνητοφωνημένο διάλογο που είχε ο πιλότος του αεροσκάφους της Ryanair με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου του Μινσκ έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Μεταφορών της Λευκορωσίας.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του υπουργείου Μεταφορών της Λευκορωσίας, ο πύργος ελέγχου είπε στους κυβερνήτες του αεροσκάφους της Ryanair ότι υπήρχε βόμβα στο σκάφος και τους πρότεινε να εκτραπεί η πτήση στο Μινσκ. “Έχουμε πληροφορίες από μυστικές υπηρεσίες πως υπάρχει βόμβα στο αεροπλάνο και μπορεί να ανατιναχτεί πάνω από το Βίλνιους” είπε ο πύργος ελέγχου. Ο πιλότος της Ryanair ρώτησε από πού προέρχονται οι πληροφορίες για αυτήν την απειλή, με το Μινσκ να απαντά πως πρόκειται για μία απειλή μέσω μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Σε αυτούς του απομαγνητοφωνημένους διαλόγους, το Μινσκ προτείνει πολλές φορές στους πιλότους την προσγείωση του αεροπλάνου στο Μινσκ, λέγοντας πως είναι αυτό το οποίο τους συνιστά.

Ξένοι εμπειρογνώμονες στο Μινσκ

Η Λευκορωσία κάλεσε διεθνείς εμπειρογνώμονες σε θέματα αεροπορίας στη χώρα για να διερευνήσουν το περιστατικό της επείγουσας προσγείωσης του αεροσκάφους της Ryanair στο Μινσκ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ