Le Soir για Qatar Gate: Η αντίδραση του Κοτσολίνο στο αίτημα άρσης της ασυλίας του

Αθώος δηλώνει ο Ιταλός ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτσολίνο, αντιδρώντας στο αίτημα της βελγικής δικαιοσύνης να αρθεί η κοινοβουλευτική του ασυλία, στο πλαίσιο της έρευνας για το Qatar Gate. Σύμφωνα με δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας Le Soir ο Κοτσολίνο έστειλε μέσω των δικηγόρων του Δελτίο Τύπου στο οποίο διατυπώνει τις θέσεις του, μετά το αίτημα για άρση της κοινοβουλευτικής του ασυλίας.
Η βελγική εφημερίδα σημειώνει ότι “ο Αντρέα Κοτσολίνο Ιταλός ευρωβουλευτής, βρίσκεται πολύ κοντά στον συλληφθέντα Παντσέρι, από τον οποίο ανέλαβε πρόεδρος της αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με τις χώρες του Μαγκρέμπ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο” . Η Le Soir επισημαίνει ακόμα ότι ο Κοτσολίνο  «είχε επίσης ως κοινοβουλευτικό βοηθό τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι ο οποίος παραδέχτηκε ότι έλαβε χρήματα από το Μαρόκο και το Κατάρ».

Η βελγική δικαιοσύνη ζήτησε από την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να άρει τις ασυλίες των ευρωβουλευτών Κοτσολίνο και Ταραμπέλα.  Η εν λόγω διαδικασία θα ξεκινήσει αυτή τη Δευτέρα, με την έναρξη της συνόδου της Oλομέλειας στο Στρασβούργο.

Le Soir για Qatar Gate: Η «επιχείρηση Mezzo» και τα πακέτα με τα 700.000 ευρώ στο σπίτι του Παντσέρι

Η Soir επισημαίνει ότι ο Κοτσολίνο μίλησε σήμερα (Σάββατο) μέσω των δικηγόρων του, ισχυριζόμενος ότι είναι αθώος: “Το αίτημα για άρση της ασυλίας που απευθύνθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το Βέλγιο αποτελείται από λίγες γραμμές και αποτελεί απλώς μια υποθετική έρευνα, η οποία επιπλέον δεν φαίνεται να αφορά καν τον πελάτη μας, αφού τίποτα και κανείς δεν τον εμπλέκει άμεσα σε πράξεις διαφθοράς“, αναφέρει το δελτίο τύπου της υπεράσπισης.

Ο Ιταλός Ευρωβουλευτής αναφέρει επίσης  ότι θέλει να τον ακούσει η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων, κεκλεισμένων των θυρών, «όπου θα επιβεβαιώσει την απόλυτη αθωότητά του και θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις». Το δελτίο Τύπου αναφέρει τέλος ότι ο Αντρέα Κοτσολίνο παραιτήθηκε εν τω μεταξύ από την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για το πρόγραμμα Pegasus και από τη μεικτή κοινοβουλευτική επιτροπή Μαρόκου-ΕΕ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ