Λαβρόφ: Οι αμερικανικές κυρώσεις κατά της Τεχεράνης δεν είναι θεμιτές

Ο Ρώσος υπουργός ΕξωτερικώνΣεργκέι Λαβρόφ, αναφερόμενος στιςαμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν, δήλωσε ότι «δεν είναι θεμιτές», ότι «επιβάλλονται κατά παράβαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» και ότι οι μορφές με τις οποίες επιβάλλονται «δεν μπορεί παρά να προκαλέσουν μεγάλη απογοήτευση».

Επιπλέον, δήλωσε ότι, παρά τις αμερικανικές κυρώσεις, θα βρεθούν τρόποι για να αναπτυχθούν οι οικονομικές σχέσεις με το Ιράν.

«Αυτήν τη στιγμή, στο πλαίσιο της κοινής ομάδας συμμετεχόντων στη Συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, μελετώνται μηχανισμοί, οι οποίοι θα επιτρέπουν την συνέχιση της εφαρμογής των διατάξεων αυτής της Συμφωνίας, πρωτίστως σε ό,τι αφορά τις οικονομικές σχέσεις με το Ιράν και μάλιστα χωρίς τη συμμετοχή των ΗΠΑ», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ανέφερε επιπροσθέτως ότι η Μόσχα θεωρεί πως η Συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν παραμένει σε ισχύ μετά την επιβολή των αμερικανικών κυρώσεων. «Μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από την Συμφωνία, οι Ευρωπαίοι, η Ρωσία, η Κίνα και το ίδιο το Ιράν επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στη Συμφωνία» επεσήμανε ο Λαβρόφ.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.