Λαβρόφ: Η άβολη ερώτηση από Ουκρανό δημοσιογράφο και η απάντησή του – ΒΙΝΤΕΟ

Αντιμέτωπος με μία… άβολη ερώτηση βρέθηκε ο Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Τούρκο ομόλογό του, στην Άγκυρα. Ένας Ουκρανός δημοσιογράφος εκμεταλλεύτηκε την περίσταση και του απηύθυνε ένα ερώτημα σχετικά με τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία, εν μέσω των εντεινόμενων φόβων για παγκόσμια επισιτιστική κρίση, εάν το ζήτημα δεν επιλυθεί.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών βρέθηκε στην Τουρκία την Τετάρτη για να συζητήσει τη δημιουργία ασφαλών διαδρόμων για τις ουκρανικές εξαγωγές σιτηρών.

Η συνέντευξη Τύπου ολοκληρωνόταν σιγά σιγά, όμως ο Ουκρανός δημοσιογράφος Ουμέροφ δεν μπορούσε να κάνει την ερώτησή του, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές του. Σηκώθηκε, λοιπόν, και απευθύνθηκε απευθείας στον Σεργκέι Λαβρόφ.

“Είμαι από τη δημόσια τηλεόραση της Ουκρανίας, θέλω οπωσδήποτε να κάνω μια ερώτηση!”, είπε. Ο Λαβρόφ εμφανίστηκε αμήχανος. “Εκτός από δημητριακά, τι άλλα αγαθά έκλεψες από την Ουκρανία και σε ποιον τα πούλησες;” ρώτησε ο δημοσιογράφος.

Χαμογελώντας, ο Σεργκέι Λαβρόφ απάντησε: “Εσείς οι Ουκρανοί ανησυχείτε πάντα για το τι μπορείτε να κλέψετε και νομίζετε ότι όλοι σκέφτονται έτσι. Οι στόχοι μας εκεί είναι ξεκάθαροι, θέλουμε να σώσουμε τους ανθρώπους από την πίεση του νεοναζιστικού καθεστώτος. Δεν εμποδίζουμε το σιτάρι. Για να φύγει από τα λιμάνια, ο κ. Ζελένσκι πρέπει να δώσει την εντολή, αυτό είναι όλο”, πρόσθεσε.

Το Γαλλικό Πρακτορείο επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο, ο οποίος είναι ανταποκριτής της ουκρανικής δημόσιας τηλεόρασης στην Κωνσταντινούπολη. Εξήγησε ότι είχε σηκώσει το χέρι του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, αλλά συνειδητοποίησε ότι οι διοργανωτές “δεν θα με άφηναν να μιλήσω”. Έτσι αποφάσισε να παρεμβαίνει δυνατά.

Πηγή: Guardian

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ